JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förstärkningsdomare

Arbetsbeskrivning

Sedan 2012 arbetar Domstolsverkets förstärkningsstyrka runt om i landet. I dagsläget ingår det 22 domare i denna styrka. Förstärkningsstyrkan leds av en kanslichef som också till viss del är operativ i styrkan. Domstolsverket söker nu ytterligare förstärkningsdomare med erfarenhet från både allmän domstol och/eller förvaltningsdomstol gärna med kunskap och intresse för migrationsmål.

Som förstärkningsdomare dömer du i de domstolar där det tillfälligt uppstår behov som inte har kunnat förutses eller planeras på längre sikt. De kan t.ex. vara vid tillfällig arbetsbelastning, när någon blir långvarigt sjuk, tjänstledig eller får ett internationellt uppdrag.

Måltillströmningen av migrationsmål är hög. Detta innebär att förstärkningsstyrkan har fått en ökad förfrågan kopplat till denna typ av mål. Vi söker därför dig som är intresserad av att döma i migrationsmål. Kompetensutveckling inom området kommer självklart att erbjudas efter behov. Du ska dock också vara beredd att kunna tjänstgöra inom det rättsområdet som du redan har kompetens för.

Att vara förstärkningsdomare innebär att du får ett uppdrag för att under minst två år tjänstgöra i olika domstolar. Du ska vara beredd på att kunna tjänstgöra i hela landet men avsikten är att begränsa det geografiska området i möjligaste mån. Även om det tidvis går att arbeta hemifrån kommer du som förstärkningsdomare att vara mycket på resande fot och då använda dig av ett mobilt arbetssätt.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från allmän domstol och/eller förvaltningsdomstol och som har en bred erfarenhet och gärna erfarenhet från migrationsmål. Det formella kravet för att vara förstärkningsdomare är att du antingen tjänstgör som ordinarie domare och har gjort det under några år eller att du nyligen har arbetat som assessor i domstol. Du som söker gillar utmaningar och tycker om att möta nya kollegor och att få möjlighet att arbeta på olika domstolar. Att arbeta som förstärkningsdomare kräver mycket god samarbetsförmåga, flexibilitet och intresse för att dela med sig av sina kunskaper. Som person är du trygg och stabil och har god självinsikt vilket gör att du har lätt för att anpassa dig till situationen. Förutom dessa egenskaper krävs det engagemang och att kunna arbeta strukturerat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning, 2 år med möjlighet till förlängning enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Utöver den individuella månadslönen utgår det ett fast tillägg per månad så länge tjänstgöringen i förstärkningsstyrkan pågår.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-27
Arbetsgivarens referensnummer: 2001-2017
Ansök här


Kontakt

Helena von Braun
Kanslichef
0703-70 22 83

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.