JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Falun söker föredragande med skatteinriktning

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten i Falun erbjuder ett kvalificerat juridiskt arbete som är omväxlande och utmanande. Arbetet i domstol innebär bl. a. att du, som en av medarbetarna i en skattegrupp, får göra rättsutredningar, skriva förslag till domar och beslut, muntligen föredra mål för avgörande samt föra protokoll vid muntliga förhandlingar.

På Förvaltningsrätten i Falun handläggs, utöver mål om inkomsttaxering, mervärdesskatt och arbetsgivaravgifter, även mål om bl. a. tobaksskatt, kupongskatt, energiskatt och alkoholskatt. Vi ser därför gärna att du är öppen och intresserad av olika skatterättsliga områden. Vi kan erbjuda dig en bra introduktion, skickliga medarbetare och en stimulerande arbetsmiljö. Vi har även intern utbildning av hög kvalitet.


Kvalifikationer

Du har tidigare erfarenhet av arbete med skatterättsliga frågeställningar och god analytisk förmåga. Du uttrycker dig mycket väl, framförallt skriftligt men också muntligt. Du har förmåga att arbeta noggrant och självständigt, men kan också samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du bör ha juristexamen eller annan lämplig skatterättslig högskoleutbildning. Tidigare domstolserfarenhet är meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde kan ske omgående eller enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning. Vänligen ange löneanspråk i samband med din ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-20
Arbetsgivarens referensnummer: FFA 2017-11-1
Ansök här


Kontakt

Lennart Furufors
Lagman
023-3830001
lennart.furufors@dom.se

Viktoria Toftell
Chefsadministratör
023-383 00 21
viktoria.toftell@dom.se

Catharina Laestadius
Rådman, SACO-S
023-383 00 02


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Falun

Förvaltningsrätten i Falun är en mellanstor förvaltningsdomstol med en domkrets som omfattar Dalarnas och Gävleborgs län. Här tjänstgör drygt 50 personer bestående av domare, föredragande, notarier, domstolssekreterare och administrativ personal. Domstolen handlägger ett stort antal måltyper rörande tvister mellan den enskilde och det allmänna - stat, landsting och kommun - exempelvis socialförsäkringsmål, skattemål, mål om offentlig upphandling och tvångsingripanden mot person, biståndsmål enligt socialtjänstlagen och mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen. Vi arbetar i en modern och ljus domstolsbyggnad som vi delar med Falu tingsrätt.

Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare. Vår arbetsplats präglas av ansvar, respekt och vänligt bemötande, och vi vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning. Arbetet erbjuder goda utvecklingsmöjligheter, generösa friskvårdsförmåner och flexibla arbetstider.