JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Falun söker föredragande

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten erbjuder ett kvalificerat juridiskt arbete som är omväxlande och utmanande. Arbetet som föredragande innebär bl.a. att du får göra rättsutredningar, skriva förslag till domar och beslut, muntligen föredra mål för avgörande samt föra protokoll vid muntliga förhandlingar. Arbetet som föredragande erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling både genom intern handledning i domstolen och genom ett omfattande externt kursutbud från Domstolsverket. Vi är angelägna om att medarbetarna utvecklas i sina juridiska roller.


Kvalifikationer

Kvalifikationer

Allmänt sett gäller följande. Du har god analytisk förmåga. Du uttrycker dig mycket väl, framförallt skriftligt men också muntligt. Du har förmåga att arbeta noggrant och självständigt men kan också samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål. Du vill utvecklas som jurist. – Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du bör ha juristexamen eller annan lämplig skatterättslig utbildning. Även gedigna kunskaper inom socialförsäkring kan ersätta en juristexamen. Tidigare domstolserfarenhet är meriterande

Särskilt om skatteföredragande

När det gäller tjänsten som skatteföredragande gäller följande. Vid Förvaltningsrätten i Falun handläggs, utöver mål om inkomsttaxering, mervärdesskatt och arbetsgivaravgifter, även mål om bl. a. tobaksskatt, kupongskatt, energiskatt och alkoholskatt. Vi ser därför gärna att du är öppen och intresserad av olika skatterättsliga områden. Vi kan erbjuda dig en bra introduktion, skickliga medarbetare och en stimulerande arbetsmiljö. Vi har även flexibla arbetstider och erbjuder intern utbildning av hög kvalitet.

Särskilt om upphandlingsföredragande

När det gäller tjänsten som upphandlingsföredragande gäller följande. Förvaltningsrätten i Falun handlägger ett mycket stort antal upphandlingsmål varje år. Som föredragande hos oss erbjuds du goda möjligheter till specialisering inom upphandlingsområdet. Du ges också möjlighet till individuell kompetensutveckling genom interna utbildningar inom domstolen och Domstolsakademins kurser samt externa kurser och konferenser. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom upphandlingsområdet och framförallt att du har ett stort intresse för rättsområdet. Vi ser också gärna att du är notariemeriterad.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Efter överenskommelse. Tillträde efter sommaren kan vara lämpligt.

Antal platser: Fyra eller flera
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning. Vänligen ange löneanspråk i samband med ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-05
Arbetsgivarens referensnummer: FFA 2017/11
Ansök här


Kontakt

Lennart Furufors
Lagman
023-3830001
lennart.furufors@dom.se

Catharina Laestadius
Rådman, SACO-S
023-383 00 02


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Falun

Förvaltningsrätten i Falun är en mellanstor förvaltningsdomstol med en domkrets som omfattar Dalarnas och Gävleborgs län. Här tjänstgör drygt 50 personer bestående av domare, föredragande, notarier, domstolssekreterare och administrativ personal. Domstolen handlägger ett stort antal måltyper rörande tvister mellan den enskilde och det allmänna, dvs. stat, landsting och kommun. Det är fråga om bland annat socialförsäkringsmål, skattemål, mål om offentlig upphandling och tvångsingripanden mot person, biståndsmål enligt socialtjänstlagen och mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen. Vi arbetar i en modern domstolsbyggnad, som vi delar med Falu tingsrätt. Arbetet erbjuder generösa friskvårdsförmåner och flexibla arbetstider.

Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor, och vi strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare. Vår arbetsplats präglas av ansvar, respekt och vänligt bemötande, och vi vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning.