JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Göteborg söker tidsbegränsade domstolsassistenter

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med över 350 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.

Idag arbetar ett fyrtiotal domstolshandläggare på domstolens sex målkanslier. Domstolshandläggarna på målkanslierna sköter skriftväxling i målen, kallar parter till förhandlingar, expedierar domar och beslut och har mycket kontakt med allmänhet och parter. Målkanslierna leds av tre handläggarchefer som har personal- och arbetsmiljöansvar.

Vi behöver nu extra resurser till våra målkanslier och söker därför domstolsassistenter som kan stötta våra domstolshandläggare i vissa arbetsuppgifter.

Vi söker dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Arbetsuppgifter

Som domstolsassistent arbetar du med enklare uppgifter på domstolens målkanslier. Du assisterar och stöttar domstolshandläggarna i deras arbete med att förbereda målen före och efter avgörande. Exempel på arbetsuppgifter som kan bli aktuella är bland annat registrering och scanning av inkommande handlingar från såväl allmänhet som andra myndigheter samt enklare hantering av våra mål.

Kvalifikationer

Rollen som domstolsassistent ställer krav på att du har fullgjord gymnasieutbildning, god datorvana och att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, engelska och gärna något ytterligare språk. Vidare är du ansvarstagande, har gott omdöme och en utpräglad känsla för service. I ditt arbete är du noggrann och mån om att hanteringen av våra mål går rätt till. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med administrativa arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här rekryteringen.


Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 11 månader
Antal platser: Flera

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som domstolsassistent och vad just du vill bidra med.

Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Digitala tester ingår som en del i urvalsprocessen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Hösten 2018
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0601
Ansök här

Kontakt

Susanne Larsson, HR-administratör
031-732 73 85

Pia Espeland Nyhlén, målkanslichef
031-7327393

Kristina Veress Hagmar, Saco-S
031-732 72 65

Denise Zetterström, ST
031-732 73 10


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg