JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Göteborg söker en personalchef

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för administrativa kansliet ansvarar du för verksamheten och leder och utvecklar enhetens arbete.

Administrativa kansliet ingår i domstolens administrativa avdelning som leds av en administrativ direktör. Enheten är en stödfunktion till den dömande verksamheten och innehåller ekonomi- och personaladministration, HR, juridik, bibliotek, information och nämndemannaadministration. Enheten består av ca 14 medarbetare som du kommer att ha personal- och arbetsmiljöansvar för.

Du ansvarar också för HR-frågor i stort på hela domstolen och tillsammans med övrig HR-personal driver du HR-arbetet framåt, strategiskt som operativt.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Akademisk utbildning inom HR eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten

• Ledarerfarenhet inom HR-området med personalansvar

• Erfarenhet av strategiskt HR-arbete

• Erfarenhet av att bedriva ett aktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete

• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Har du tidigare erfarenhet från arbete i en större organisation kan det vara meriterande.

Som person har du hög personlig integritet och ett mycket gott omdöme. Du har en mycket god självkännedom och du är intresserad av att reflektera över ditt eget ledarskap. Du tycker om att utföra arbetsuppgifter som kräver att du agerar snabbt och därför har du lätt att hantera omprioriteringar och att finna lösningar.

I din roll som ledare är du beslutsför, drivande och har lätt för att delegera. Du är lyhörd, tydlig och en god kommunikatör. Ditt ledarskap präglas av tillit till dina medarbetares förmåga att bidra till och utveckla verksamheten. Genom engagemang och delaktighet skapar du resultat tillsammans med dina medarbetare. Du förstår värdet av att prestigelöst ge och ta återkoppling.

Din personliga lämplighet för arbetet är avgörande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
(sex månaders provanställning tillämpas)
Omfattning: Heltid
Snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1
En

Lön: • Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-06
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0268
Ansök här


Kontakt

Elizabeth Balint
Rekryteringskonsult Poolia
+46 31 743 20 15
+46 72 078 00 71
Elizabeth.balint@poolia.se

Kristina Veress Hagmar (Saco-S)
Föredragande jurist
031-732 72 65

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10


Övrigt

Förvaltningsrätten samarbetar med Poolia i den här rekryteringen.

Förvaltningsrätten är en arbetsplats som eftersträvar mångfald bland medarbetarna.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med drygt 350 medarbetare. Vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Domstolen har sex dömande avdelningar som var och har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för IT, service och säkerhet.

Vi söker nu en personalchef med uppdrag att leda arbetet på det administrativa kansliet.