JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Göteborg söker föredragande jurister

Som föredragande jurist arbetar du tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) med att bereda mål inför avgörande. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga

förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt och meningsfullt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom de rättsområden som är aktuella på den avdelning du arbetar på. Du ges också goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat interna utbildningar inom domstolen och Domstolsakademins kurser. Du har dessutom möjlighet att delta i olika arbetsgrupper på domstolen för att utveckla verksamheten. Det kan också bli aktuellt att delta i remissarbete på domstolen.

Vilken avdelning du kommer att arbeta på planeras utifrån önskemål och verksamhetens behov.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: sex månaders provanställning kan komma att tillämpas

Antal platser: 1
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-10
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0512
Ansök här

Kontakt

Petronella Wacker
HR-specialist
031-732 70 74
petronella.wacker@dom.se

Kristina Veress Hagmar
Föredragande jurist, SACO-S
031-732 72 65

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10


Övrigt

Du söker genom att registrera din meritförteckning och ditt personliga brev i systemet. Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som föredragande jurist och vad just du vill bidra med. Ange också gärna om det är något speciellt rättsområde som intresserar dig lite extra.

Är du notariemeriterad ber vi dig bifoga ditt notariebetyg.

Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan!

Avslutar du din notarietjänstgöring i augusti genomförs intervjuer i juni. Avslutar du din notarietjänstgöring i september - oktober genomförs intervjuer i augusti.

Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Digitala tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med drygt 350 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Vill du bli en av oss och arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.