JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Härnösand söker en rådman

Arbetsuppgifter

Förvaltningsrätten handlägger tvister mellan enskilda personer och myndigheter. I domstolen handläggs flera måltyper, däribland skattemål, upphandlingsmål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, laglighetsprövningsmål samt psykiatrimål, LUV-mål och LVM-mål. Förfarandet är skriftligt men muntliga förhandlingar förekommer som komplement.

Förvaltningsrätten är i den dömande verksamheten indelad i avgörandeenheter, en beredningsenhet samt ett allkansli. Som rådman kan du komma att döma i alla måltyper. I arbetet leder du och följer upp arbetet på en avgörandeenhet samt strävar efter att målen handläggs på ett effektivit och rättssäkert sätt. Även om förslag till avgöranden oftast lämnas och föredras av föredragande jurister eller notarie, kan du som rådman komma att på egen hand handlägga mål. I arbetet ingår även tjänsteresor till Sundsvall och Östersund i samband med handläggning av bland annat psykiatrimål.

Utöver arbetsuppgifterna inom den dömande verksamheten kommer du att vara delaktig i arbetet i någon av domstolens kvalitétsgrupper. Grupperna arbetar med att utveckla och förbättra kvalitén i verksamheten. Du har även ansvar för att delta i remissarbetet. Att handleda andra jurister kan också komma att ingå i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Förvaltningsrätten söker en jurist med mycket god juridisk skicklighet. Arbetet som rådman ställer dessutom höga krav på omdöme, samarbetsförmåga, arbetskapacitet och självständighet. Goda kunskaper inom de rättsområden som ingår i förvaltningsrättens verksamhet kan vara särskilt meriterande. Du förväntas ta ett stort ansvar för att arbetet i förvaltningsrätten kan utföras på ett rättssäkert och effektivt sätt.

Du som söker ska vidare motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ansök via epost till

domarnamnden@dom.se

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att inhämta skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktiga att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Läs mer

Om Förvaltningsrätten i Härnösand

Förvaltningsrätten i Härnösand är en av tolv förvaltningsrätter i landet. Domstolen har ca 40 anställda och är samlokaliserade med Ångermanlands tingsrätt. Domstolens verksamhetsområde omfattar Västernorrlands och Jämtlands län. Förvaltningsrätten är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har dessutom ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Härnösand ligger vid vackra Höga Kusten. I Härnösand har du korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till kulturliv och fritidsaktiviteter. Det finns dessutom en väl utbyggd kollektivtrafik med goda flyg- och tågförbindelser. Härnösands kommun har ca 25 000 invånare, se mer på www.harnosand.se
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-07
Arbetsgivarens referensnummer: 92-2018
Ansök här

Kontakt

Thomas Hägglöf, lagman,
0611-46 06 17, thomas.hagglof@dom.se

Kerstin Widmark, rådman,
0611-46 06 20, kerstin.widmark@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden