JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Linköping söker två chefsrådmän

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten i Linköping är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Domstolen är för närvarande indelad i två dömande enheter, en med inriktning mot skatt och energimål och en med inriktning mot socialförsäkringsmål och offentlig upphandling. Vid respektive enhet arbetar fem ordinarie domare samt två fiskaler. Inom varje enhet finns en beredningsorganisation bestående av notarier och föredragande. På domstolen finns också ett målkansli och en administrativ enhet. Under våren 2017 kommer domstolen omorganiseras och två dömande avdelningar kommer att inrättas.

Vi söker nu chefsrådmän till domstolens två dömande avdelningar. Som chefsrådman leder du arbetet på avdelningen och har därmed ansvar för att verksamheten bedrivs effektivt och ändamålsenligt samt med hög kvalitet och i ett gott arbetsklimat. Som chefsrådman har du personal- och arbetsmiljöansvar för de ca 25 medarbetare som tillhör din avdelning. Arbetet innebär att fortlöpande följa verksamheten och att leda arbetet på ett sätt som medför att målen avgörs i enlighet med domstolens verksamhetsmål. Andra självklara delar i uppdraget som chefsrådman är att verka för en enhetlig rättstillämpning och att skapa goda arbetsförhållanden samt att vara engagerad i domstolens kvalitets- och utvecklingsarbete. Rättssäkerhet, verksamhetsnytta för förvaltningsrätten som helhet och samarbete inom hela domstolen är viktiga utgångspunkter. Som chefsrådman ingår du i domstolens ledningsgrupp och du deltar också i den dömande verksamheten.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

En chefsrådman ska svara mot högt ställda krav på yrkesskicklighet (juridisk skicklighet, analysförmåga, förmåga att uttrycka sig i tal och skrift), självständighet, omdöme, samarbetsförmåga och administrativ förmåga. En chefsrådman ska ha intresse för och förmåga att leda, fördela och utveckla arbetet i domstolen. Stor vikt fästs vid ledaregenskaper, vilja och förmåga att kommunicera, vilja och förmåga att ta initiativ och driva arbetet framåt samt att skapa god stämning, engagera och motivera medarbetarna. Vidare ska en chefsrådman ha vilja och förmåga att finna lösningar och förändra verksamheten efter nya förutsättningar. En annan viktig egenskap är att kunna se både lång- och kortsiktiga konsekvenser av olika tillvägagångssätt.

Förvaltningsrätten vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast

Antal platser: 2
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-26
Arbetsgivarens referensnummer: 6-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Annika Lowén
Lagman
013-25 11 20
Annika.lowen@dom.se

Elisabeth Björk
Administrativ chef
013-25 11 72
elisabeth.bjork@dom.se

Stefka Bokmark (Saco-S)
Beredningssamordnare
013-25 11 74
stefka.bokmark@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Linköping

Förvaltningsrätten i Linköping är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. I förvaltningsrätten förekommer omkring 500 olika typer av mål. Vanliga mål är till exempel mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också tvångsmål i form av omhändertagande av unga och missbrukare samt psykiatrimål. Förvaltningsrätten i Linköping har ca 70 medarbetare och finns i på Garnisonsområdet i Linköping. Domstolen har sedan 2014 en policy om rökfri arbetstid.

På vår hemsida, http://www.forvaltningsrattenilinkoping.domstol.se/ kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss.