JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Luleå söker sommarnotarie 2017

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i att bereda mål, göra rättsutredningar, ta ställning till såväl praktiska som processuella frågor, ha kontakt med parter, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande samt i förekommande fall föra protokoll vid muntliga förhandlingar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett särskilt intresse av de rättsområden som förekommer vid Förvaltningsrätten i Luleå.

Kriterierna för att söka som sommarnotarie är att du är godkänd till och med termin fem på juristprogrammet och har påbörjat dina fördjupande kurser. Du får inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2017. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolarnas verksamhet, kommer vi i första hand att välja sökande som inte tidigare har erfarenhet från arbete som sommarnotarie.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad 6 veckor under sommaren.

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-15
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 2016-320
Ansök här


Kontakt

Kajsa Johansson
Chefsadministratör
0920-29 54 74
kajsa.johansson@dom.se

Frida Englund
Förvaltningsrättsnotarie
0920-27 76 54
frida.englund@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Luleå

Förvaltningsrätten i Luleå är en av Sveriges tolv förvaltningsrätter. Domstolen är sedan oktober 2013 även landets fjärde migrationsdomstol. Domstolen har drygt 90 anställda och är Norrlands största domstol.

Domstolen handlägger omkring 450 olika måltyper. Några av de vanligaste måltyperna är migrationsmål, socialförsäkringsmål, skattemål, tvångsmål, körkortsmål och mål enligt lagen om offentlig upphandling. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.

Domstolen är organiserad i sju enheter. De fem dömande enheterna består av domare - varav en är enhetschef - föredragande och notarier. De dömande enheterna handlägger såväl migrationsmål som övriga måltyper. Därutöver finns en särskild kanslienhet och en administrativ enhet, som arbetar delvis gemensamt med Luleå tingsrätt.

Domstolen präglas av rättssäkerhet, tillgänglighet och en för parterna effektiv målhantering. Vi strävar efter att ha ett öppet arbetsklimat och arbetar kontinuerligt med att förbättra verksamheten. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom domstolen och vi vill självfallet tillvarata de kvaliteter som mångfald i alla olika avseenden tillför verksamheten.

För anställningarna gäller att domstolen fäster mycket stort avseende vid dina personliga egenskaper. Vi sätter särskilt stor vikt vid att du är ambitiös och har ett stort engagemang för ditt arbete. Vi tror också att du sätter värde på att ha ett omväxlande arbete där du själv aktivt kan bidra till att utveckla verksamheten.