JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Stockholm söker en administratör

Arbetsbeskrivning

Som administratör kommer du att arbeta mycket självständigt men även tillsammans med den administrativa direktören och lagmannen, som är domstolens chef. Den administrativa direktören leder arbetet på den administrativa avdelningen och bistår i övrigt lagmannen i den administrativa ledningen av domstolen.

Du kommer i huvudsak att arbeta med att diarieföra och administrativt hantera handlingar som ska in i domstolens administrativa diarium. Du kommer även att ansvara för att bevaka och vidarebefordra administrationens inkommande e-post och ta emot telefonsamtal från allmänheten samt hantera lagmannens kalender och telefon. Ytterligare uppgifter är att bistå lagmannen och den administrativa direktören med t ex administration och praktiskt planering kring mötesbokningar, konferenser och andra arrangemang.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra den administrativa avdelningen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig verksamhet.

Du har en utpräglad känsla för service och administration. Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett noggrant och effektivt sätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift, förutser problem och tar initiativ till att lösa dem. För att trivas hos oss behöver du ha en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt och har lätt för att skapa goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde sker enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Hos oss kommer din tjänstebenämning att vara chefsassistent.

Antal platser: 1
Lön: Ange gärna löneanspråk i samband med din ansökan. Vi tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2017-207
Ansök här


Kontakt

Amanda Modig
tf. administrativ direktör
08-561 682 51
amanda.modig@dom.se

Amanda Elfström (Saco-S)
Föredragande
08-561 683 04
amanda.elfstrom@dom.se


Övrigt

Bifoga betyg och intyg som styrker din CV.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol. Domstolen har omkring 550 anställda och handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och mål om offentlig upphandling. Domstolen leds av en lagman och är indelad i elva dömande avdelningar som leds av chefsrådmän och en administrativ avdelning som leds av en administrativ direktör.

Domstolen har en viktig samhällsuppgift att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen verkar för en god kompetensutveckling för alla medarbetare. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.