JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Stockholm söker kanslienhetschefer

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten är indelad i elva dömande avdelningar som är organiserade i tre större avdelningar varav en med inriktning på migrationsrätt, en med inriktning på skatterätt och en med inriktning på sociala mål. Arbetet på den större avdelningen samordnas av en chefsrådman. Inom varje större avdelning finns en kanslienhet som ger måladministrativt stöd till de dömande avdelningarna. De tre kanslienheterna består av 20-30 domstolshandläggare vardera. Varje kanslienhet leds av en kanslienhetschef som till sin hjälp har samordnare i den operativa verksamheten.

Vi söker nu kanslienhetschefer till två kanslienheter, en som arbetar med dömande avdelningar med inriktning på skatterätt och en som arbetar med dömande avdelningar med inriktning på sociala mål.

Som kanslienhetschef ansvarar du för att planera, leda och utveckla verksamheten på enheten. Du kommer också att ha personalansvar för enhetens medarbetare. I det ingår bl.a. att entusiasmera medarbetarna och driva utveckling av arbetsformerna på kanslienheten. Arbetet innefattar en stor mängd kontakter inom den större avdelningen, mellan kanslienheterna och övriga delar av domstolen. Kanslienhetschefen ingår i en samordningsgrupp på den större avdelningen och är direkt underställd den samordnande chefsrådmannen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har juris kandidat/juristexamen. Du har ett antal års erfarenhet av arbetsledning och personalansvar.

Du har mycket goda ledaregenskaper. Du har en utvecklad samarbetsförmåga och kommunicerar på ett förtroendeingivande och tydligt sätt. Vidare kan du skapa arbetsglädje och gruppkänsla och styra din grupp mot tydligt formulerade mål. Du trivs med att leda din verksamhet på ett flexibelt sätt och du kan anpassa ditt ledarskap efter variationer i domstolens måltillströmning och personalbehov. Relevant erfarenhet om domstolsprocess är meriterande.

Domstolen har ett öppet och trivsamt arbetsklimat, arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och med att vara en modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Kompetens och medarbetarskap är två fokusområden 2017. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde sker efter överenskommelse.

Antal platser: 2
Lön: Individuell lön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2016/375
Ansök här


Kontakt

Karin Dahlin, chefsrådman avdelning 2
08-561 688 37

Amanda Elfström, Saco-S
08-561 683 04

Sukai Jaw, ST
08-561 680 38


Övrigt


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol och en av landets fyra migrationsdomstolar. Vi har cirka 500 medarbetare och arbetar i moderna lokaler på Gärdet i Stockholm. Förvaltningsrätten handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är biståndsmål, socialförsäkringsmål, migrationsmål och skattemål. En stor andel av målen har EU-rättslig anknytning.