JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Stockholm söker lagman

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten är indelad i elva dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. De dömande avdelningarna är organiserade i tre större avdelningar varav en med inriktning på migrationsrätt, en med inriktning på skatterätt och en med inriktning på sociala mål. Inom varje större avdelning finns också en kanslienhet som leds av en kanslienhetschef. För samordningen och uppföljningen inom var och en av de större avdelningarna svarar en chefsrådman. Förvaltningsrätten har också en administrativ avdelning som är uppdelad i tre enheter vilka leds av enhetschefer. Den administrativa avdelningen leds av en administrativ direktör.

Lagmannen är chef över domstolen och ansvarar för att verksamheten bedrivs rättssäkert, effektivt och enligt gällande regler samt i ett gott arbetsklimat.


Kvalifikationer

En lagman ska ha en mycket god administrativ förmåga samt intresse för och förmåga att leda, fördela och utveckla domstolens arbete. En lagman ska vidare svara mot högt ställda krav på yrkesskicklighet, självständighet, omdöme och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid förmågan att engagera domstolens medarbetare liksom förmågan att leda en stor organisation och att leda genom andra samt att kommunicera såväl internt som externt. Vidare ska en lagman följa förändringar i omvärlden och inom organisationen samt ha vilja och förmåga att förändra och utveckla domstolens verksamhet efter nya förutsättningar.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-01-22
Arbetsgivarens referensnummer: 135-2016

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Gudrun Antemar
Lagman
08-561 68 614
gudrun.antemar@dom.se

David Wahren
Administrativ direktör
08-561 68 258
david.wahren@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol och en av landets fyra migrationsdomstolar. Vi har cirka 500 medarbetare och arbetar i moderna lokaler i Stockholm.

Förvaltningsrätten handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är biståndsmål, socialförsäkringsmål, migrationsmål och skattemål. En stor andel av målen har EU-rättslig anknytning.

Domstolen har ett öppet och trivsamt klimat, arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare. Domstolen vill verka för en god kompetensutveckling för medarbetarna.