JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Umeå söker domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i en grupp av domstolshandläggare som vid domstolens kansli arbetar självständigt med flera olika arbetsuppgifter. Dessa utförs i nära samarbete med domare och övrig personal. I arbetsuppgifterna ingår att förbereda mål genom att bl.a. ha kontakt med parter, ombud och nämndemän, ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, kalla till förhandling och expediera domar och beslut m.m. Dessutom kan ingå att skriva förslag till domar i vissa mål och medverka vid rättens förhandlingar.


Kvalifikationer

Du har lägst gymnasiekompetens.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du kommer ha daglig kontakt med människor både inom och utanför myndigheten är du en person som tycker om att arbeta serviceinriktat och som trivs med att ha många kontakter. Du är också en smidig person att samarbeta med. Engagemang och ansvarstagande är naturligt för dig. Du är en noggrann person som månar om att hanteringen av våra mål går rätt till. Du ska självständigt kunna organisera ditt arbete och ha förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt behärska engelska. Du är trygg i dig själv och har gott självförtroende. Du har en vilja att utvecklas och lära nya saker.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde den 1 augusti eller enligt överenskommelse.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Antal platser: 1
Lön: Domstolen tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-30
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/033

Ansök via epost till:
forvaltningsratteniumea@dom.se

Kontakt

Anna Frisén
Chefsadministratör
090-17 74 15
anna.frisen@dom.se

Cecilia Boström (ST)
Domstolshandläggare
090-17 74 08


Övrigt

Skicka din ansökan med CV och personligt brev helst med e-post, se adress ovan.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Umeå

Förvaltningsrätten i Umeå har ca 23 anställda – domare, föredragande, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Domstolen prövar tvister mellan enskilda och det allmänna (staten, landsting och kommun). Vid domstolen finns många olika typer av mål. Vi handlägger bl.a. mål som gäller socialförsäkring, skatter, tvångsvård av olika slag, bistånd enligt socialtjänstlagen, offentlig upphandling och laglighetsprövning enligt kommunallagen. Handläggningen är i de flesta målen i sin helhet skriftlig. I mål om tvångsvård hålls ofta en muntlig förhandling som komplement till det skriftliga materialet.

Förvaltningsrätten är mycket mån om att personalen trivs bra och har under lång tid haft ett högt medarbetarindex.

Förvaltningsrätten är samlokaliserad med Umeå tingsrätt. Sammanlagt finns ca 90 anställda vid domstolarna. Tingshuset är beläget i centrala Umeå.