JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Umeå söker en föredragande

Arbetsuppgifter

Som föredragande arbetar du självständigt med att bereda mål och skriva förslag till domar i målen. Du föredrar målen inför rätten och deltar i rättens arbete vid muntliga förhandlingar. Du arbetar nära domare, övriga föredragande och domstolshandläggare. Hos oss är samarbetet mycket viktigt och stimulerande. Du får byta erfarenheter och ha utvecklande diskussioner med kompetenta kollegor. Lagandan är viktig. Vi strävar efter att ha en hög trivsel i arbetet.

Du får möjlighet till kvalificerad kompetensutveckling, bl.a. genom utbildningar vid Domstolsakademin.

Kvalifikationer

Du bör vara jurist eller ha annan lämplig akademisk utbildning. Den vi har behov av ska kunna arbeta inom flera av våra målområden, bl.a. med socialmål. Erfarenhet av ett eller flera av våra målområden kan vara värdefull. Vi söker dock inte nu någon för arbete inom områdena skatter, socialförsäkring och offentlig upphandling. Om du är socionom bör du ha särskild erfarenhet av arbete med ärenden eller mål enligt LVU.

Ansvarstagande och engagemang är naturligt för dig. Du är analytisk och mycket effektiv. Ditt omdöme är gott och du är noggrann. Du uttrycker dig väl både skriftligt och muntligt. Din samarbetsförmåga är mycket god. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt och i arbetslag.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och strävar också efter en jämn köns- och åldersfördelning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-11-01
Sysselsättningsgrad: Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-23
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/068
Ansök här

Kontakt

Björn Johansson, lagman
090-17 74 01, bjorn.johansson@dom.se

Ingrid Johansson, föredragande, JUSEK
090-17 74 20, ingrid.johansson@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Umeå
Förvaltningsrätten i Umeå har ca 26 anställda – domare, föredragande, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Vi prövar tvister mellan enskilda och det allmänna (staten, landsting och kommun). Vid domstolen finns många olika typer av mål. Vi handlägger bl.a. mål som gäller socialförsäkring, skatter, tvångsvård av olika slag, bistånd enligt socialtjänstlagen, offentlig upphandling och laglighetsprövning enligt kommunallagen. Handläggningen är i de flesta målen i sin helhet skriftlig. I mål om tvångsvård hålls ofta en muntlig förhandling som komplement till det skriftliga materialet. Förvaltningsrätten är samlokaliserad med Umeå tingsrätt. Sammanlagt finns mer än 85 anställda vid domstolarna. Tingshuset är beläget i centrala Umeå. Umeå är Norrlands största stad med ett stort universitet och rika möjligheter till fritidsaktiviteter. Staden är mycket expansiv och dynamisk. Befolkningen är ung. Det är lätt att resa till och från Umeå. Flygförbindelserna är utmärkta och man kan resa komfortabelt med tåg på Botniabanan. Förvaltningsrätten verkar för en mycket god arbetsmiljö och har ett högt medarbetarindex.