JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Uppsala söker en rådman

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten är indelad i två dömande enheter där den ena är specialiserad på skatt och den andra på socialförsäkring. Vid den ena enheten handläggs vidare mål enligt lagen om offentlig upphandling och alkoholmål, medan den andra enheten ansvarar för vissa specialfördelade övriga mål. Tvångsmål och vissa andra förtursmål handläggs vid båda enheterna. Domstolen har en specialiserad och väl fungerande beredningsorganisation. Vid domstolen finns en kanslienhet som leds av en chef. Därutöver finns en administrativ enhet som leds av chefsadministratören.

På domstolen tjänstgör sju rådmän som är fördelade på de båda dömande enheterna. Två av dessa är även enhetschefer. På var och en av de dömande enheterna arbetar 17-18 föredragande jurister och förvaltningsrättsnotarier. Utöver kanslienhetschefen består kansliet av tolv domstolssekreterare, medan den administrativa enheten utöver chefsadministratören består av ytterligare fyra medarbetare. På domstolen tjänstgör även fyra förvaltningsrättsfiskaler.

Domstolen bedriver fortlöpande ett utvecklingsarbete. Domstolen strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Du förväntas därför vara intresserad av och bidra i utvecklingsarbetet och till trivseln på arbetsplatsen.

Som rådman förutsätter vi att du tar ansvar för att arbetet vid förvaltningsrätten utförs på ett rättssäkert och effektivt sätt. Vi ställer höga krav på juridiska kunskaper och arbetskapacitet. Vid sidan om den dömande verksamheten förväntas du bl.a. delta i utbildning av domstolens personal. Förutom att aktivt delta i domstolen utvecklingsarbete ingår även annat arbete såsom besvarande av remisser.


Kvalifikationer

De allmänna kraven för anställningen beskrivs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domar. Dessa anges i länken nedan.

Vi söker dig som inspireras av de utvecklingsmöjligheter som vår arbetsplats kan erbjuda. Juridisk skicklighet och erfarenhet inom verksamhetsområdet är särskilt viktiga bedömningsgrunder. Stora krav ställs på omdöme, samarbetsförmåga, arbetsförmåga, stresstålighet och självständighet. Vidare är det viktigt att du är en god stilist med interesse för domskrivningsfrågor och att du kan bemöta parter professionellt.

Domstolen har behov av ytterligare skattekompetens varför särskild kunskap och erfarenhet inom skatterätt kan vara meriterande. Eftersom en majoritet av rådmännen är kvinnor ser vi gärna även manliga sökande.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-02
Arbetsgivarens referensnummer: 28-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Charlotte von Essen
Lagman
018-431 63 22
070-181 25 55
charlotte.vonessen@dom.se

Lina Törnqvist
Rådman och enhetschef
018-431 63 29
070-182 25 56
lina.tornqvist@dom.se

Eva Frånlund Althin,
Rådman och enhetschef
018-431 63 24
070-181 25 57
eva.franlundalthin@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Uppsala

Förvaltningsrätten har för närvarande ca 65 anställda. Domstolen handlägger och avgör ca 7 000 mål per år. Förvaltningsrätten är centralt belägen på gångavstånd från centralstationen. I fastigheten finns även Uppsala tingsrätt. Verksamhetsområdet för förvaltningsrätten är Uppsala och Västmanlands län samt Norrtälje, Sigtuna och Upplands Väsby kommuner. Domstolen håller muntliga förhandlingar även på de psykiatriska klinikerna i Uppsala, Upplands Väsby, Sala och Västerås.