JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Växjö söker föredragande

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten i Växjö söker nu en eller flera föredragande. Som föredragande kommer du att arbeta tillsammans med domstolens domare med att förbereda mål inför muntliga förhandlingar och delta i muntliga förhandlingar, föredra mål, göra rättsutredningar och skriva förslag till domar och beslut. Arbetet som föredragande är ett renodlat och kvalificerat juristarbete. Du kommer erbjudas möjligheter till fördjupad kompetensutveckling, bl.a. inom Domstolsakademin.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha en jur.kand. examen, gärna vara notariemeriterad, därefter några års erfarenhet av juridiskt arbete. Det är särskilt meriterande om du har fördjupade kunskaper inom socialförsäkring eller om du har arbetat på en förvaltningsdomstol tidigare.

Du är självständig och resultatinriktad och har en mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du har också lätt för att samarbeta samt har en förmåga att arbeta både självständigt och i arbetslag


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-27
Arbetsgivarens referensnummer: A650668
Ansök här


Kontakt

Elisabeth Wigg
Chefsadministratör
0470-56 02 02

Per Hansson (Saco-S)
Rådman
0470-56 02 06
per.hansson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Växjö

Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol och en av tolv förvaltningsrätter vars främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter.

Hos förvaltningsrätten förekommer flera hundra olika typer av mål. Vanligt förekommande är mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också åtskilliga mål om omhändertagande av unga och missbrukare samt om psykiatrisk tvångsvård.

Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna.

Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.