JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Växjö söker jurister

Arbetsplatsbeskrivning

Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol och en av tolv förvaltningsrätter vars främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Hos förvaltningsrätten förekommer flera hundra olika typer av mål. Vanligt förekommande är mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också åtskilliga mål om omhändertagande av unga och missbrukare samt om psykiatrisk tvångsvård.

Arbetsuppgifter

Förvaltningsrätten söker nu för tidsbegränsad anställning en eller flera jurister, med de huvudsakliga arbetsuppgifterna att bereda och föredra mål, göra rättsutredningar och skriva förslag till domar och beslut.

Kvalifikationer

Du som söker ska nyligen ha avlagt en jur.kand.examen. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Som person är du ansvarsfull, flexibel, noggrann och serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, gott omdöme och kan arbeta självständigt. Anställningen är en tillfällig anställning på sex månader med eventuell förlängning med ytterligare sex månader.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-20
Arbetsgivarens referensnummer: FVA 2018/171
Ansök här

Kontakt

Elisabeth Wigg /chefsadministratör
0470-560202, 073-4612593

Per Hansson/rådman (Saco)
0470-560206


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Växjö
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.