JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Växjö söker jurister

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten söker nu för tidsbegränsad anställning en eller flera jurister, med de huvudsakliga arbetsuppgifterna att bereda och föredra mål, göra rättsutredningar och skriva förslag till domar och beslut.


Kvalifikationer

Du som söker ska nyligen ha avlagt en jur.kand.examen. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Som person är du ansvarsfull, flexibel, noggrann och serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, gott omdöme och kan arbeta självständigt. Anställningen är en tillfällig anställning på sex månader med eventuell förlängning med ytterligare sex månader.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-28
Arbetsgivarens referensnummer: A591631
Ansök här


Kontakt

Elisabeth Wigg
Chefsadministratör
0470-56 02 02

Per Hansson (Saco-S)
Rådman
0470-56 02 06
per.hansson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Växjö

Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol och en av tolv förvaltningsrätter vars främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Hos förvaltningsrätten förekommer flera hundra olika typer av mål. Vanligt förekommande är mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också åtskilliga mål om omhändertagande av unga och missbrukare samt om psykiatrisk tvångsvård. Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.