JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten söker domstolshandläggare - vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol och en av tolv förvaltningsrätter vars främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Hos förvaltningsrätten förekommer flera hundra olika typer av mål. Vanligt förekommande är mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handläggare också åtskilliga mål om omhändertagande av unga och missbrukare samt om psykiatrisk tvångsvård.

Arbetet innebär

Som domstolshandläggare har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen i målen från det att de kommer in tills målen är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att registrera handlingar i målen, sköta skriftväxling, kalla till muntliga förhandlingar  och expediera domar och beslut. Du kommer att ha många externa kontakter med parter, advokater och tolkar. Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister.  Inom domstolen samarbetar du tillsammans med övriga domstolshandläggare och dagligen med domare och övriga jurister.Vi söker dig som

Har minst en treårig teoretisk gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. God datorvana är också viktigt, då handläggningen digitaliseras mer och mer. Flerårig erfarenhet från administrativt arbete är meriterande, liksom erfarenhet från offentlig verksamhet, advokatbyrå eller motsvarande är meriterande.

Arbetet kräver gott omdöme, noggrannhet, flexibilitet, organisationsförmåga och inte minst god samarbetsförmåga.  Du ska trivas med att rotera mellan arbetsuppgifterna av olika slag och du ska kunna ta initiativ och kunna arbeta med många arbetsuppgifter parallellt i tidvis högt  tempo. Du är utåtriktad, positiv, har en utpräglad känsla för service. Du har en vilja att utvecklas och lära dig nya saker. 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid/Deltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Efter överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-24
Arbetsgivarens referensnummer: FVA 2018/208
Ansök här

Kontakt

Elisabeth Wigg, Chefsadministratör
0470-560202

Amela Muhic, domstolshandläggare, ST
0470 - 560210


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Växjö
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.