JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten söker föredragande jurister med inriktning skatterätt

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största förvaltningsdomstolar med drygt 350 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv och enheten för service och säkerhet.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete? 

Arbetet innebär

Som föredragande jurist arbetar du tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) med att bereda mål inför avgörande. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter där du också ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling och specialisering inom ett eller flera områden. Du har dessutom möjlighet att delta i olika arbetsgrupper för att utveckla verksamheten samt delta i remissarbete på domstolen.

Du kommer att arbeta på domstolens skatteavdelning.

Vi söker dig som

Du har juristexamen eller examen med affärsjuridisk inriktning eller motsvarande som vi bedömer relevant för tjänsten. Vi söker dig som är en skicklig jurist inom det skatterättsliga området. Med det menar vi att du har erfarenhet och mycket goda kunskaper inom skatterätt samt en mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt. Vi ser gärna att du är notariemeriterad.

Du är ansvarfull i ditt arbete och du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann, engagerad och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har mycket lätt för att samarbeta samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av Sveriges största domstolar. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vi arbetar aktivt med olika friskvårdsinsatser för att främja hållbar hälsa hos våra medarbetare.

Övrigt

Lediga tjänster: en eller flera.

Digitala tester kommer att ingå som en del av urvalsprocessen.

Provanställning kommer att tillämpas.

Intervjuer kommer ske i början på september. 

Är du notariemeriterad ber vi dig bifoga ditt notariebetyg.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: september eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-26
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0593
Ansök här

Kontakt

Christoffer Lund, HR-specialist
031-7327023

Kristina Veress Hagmar, (Saco-S)
031-732 72 65

Denise Zetterström, (ST)
031-732 73 10


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg