JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göta hovrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Arbetsbeskrivning

Verksamheten i Göta hovrätt är uppdelad på tre dömande och en administrativ avdelning. Inom varje dömande avdelning finns ett kansli där ca 5-7 domstolshandläggare arbetar. En av domstolshandläggarna är kansliföreståndare. Kansliföreståndaren är, under lagmannen, ansvarig att leda och fördela arbetet bland domstolshandläggarna.

I handläggaruppgifterna ingår omväxlande och självständiga uppgifter som sker i samarbete med domare och övrig personal på en dömande avdelning där man handlägger brottmål, tvistemål och övriga domstolsärenden. Som domstolshandläggare ingår att sköta skriftväxling, planera förhandlingar och expediera domar och beslut. Det innebär vidare omfattande kontakter med parter, ombud, myndigheter och ombud. Arbetet styrs i hög grad av rutiner och kräver att du snabbt kan växla mellan olika uppgifter.

Vi ser gärna att du också är delaktig i arbetet med att förbättra verksamheten.


Kvalifikationer

Det är önskvärt att du som söker redan idag arbetar som domstolshandläggare eller har likvärdig erfarenhet inom rättsväsendet. Alternativt kan du ha en akademisk bakgrund med en hög ambitionsnivå att lära nytt och bidra till utveckling av verksamheten.

Rollen som domstolshandläggare kräver att du är noggrann, strukturerad och har ett gott omdöme. Det är viktigt att du har en hög arbetskapacitet då arbetet tidvis kräver högt tempo. Eftersom domstolshandläggarna har ett nära samarbete är det viktigt att du är flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Du ska också ha en social och kommunikativ förmåga samt utvecklad känsla för service och ett gott bemötande.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar ska sändas in till gota.hovratt@dom.se.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde september månad eller enligt överenskommelse
Se vidare under övrigt

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-15
Arbetsgivarens referensnummer: HGO 2017/ 282

Ansök via epost till:
gota.hovratt@dom.se

Kontakt

Mats Lundeholm
Hovrättslagman
036-15 69 40
mats.lundeholm@dom.se

Yvonne Borst
Kansliföreståndare
036-15 65 21
yvonne.borst@dom.se

Christina Bergström, ST
Domstolshandläggare
036-15 69 93
christina.bergstrom@dom.se


Övrigt

Tidsbegränsad anställning. Tillträde är önskvärt september månad eller enligt överenskommelse.

Varaktighet september 2017- 31 mars 2018. Avser ersättare för personal som är tjänstledig för att prova annan anställning. Det innebär att längre fram kan, beroende på omständigheterna, frågan om fast anställning bli aktuell.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göta hovrätt

Göta hovrätt är en trevlig arbetsplats, med lokaler i centrala Jönköping. Hovrätten har ca 85 anställda, varav 28 är ordinarie domare och ca 25 domare under utbildning. Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara, och vi värnar om ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet och att renodla domarrollen.

Göta hovrätt ligger i Jönköping, som är en av Sveriges tio största kommuner med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med ca 1 500 personer per år. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.