JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göta hovrätt söker en informatör/ kommunikatör

Arbetsbeskrivning


Hovrätten söker en informatör/ kommunikatör som kan stödja och bidra till  den verksamhetsutveckling som pågår vid hovrätten. I jobbet som informatör/ kommunikatör ingår att planera, leda och samordna informationsverksamheten vid hovrätten. Du är webbredaktör för domstolens externa webbplats och intranät och sköter det löpande arbetet med att utveckla, strukturera, uppdatera och publicera innehåll. Det är därför viktigt att du kan formulera och strukturera texter på ett tydligt, begripligt och målgruppsanpassat sätt.  Du har en helhetssyn kring kommunikation, kanaler, målgrupp och verksamhetsmål samt är ett stöd till domstolens ledning, för interna och externa informationsåtgärder.
Vi går mot ett mer digitaliserat arbetssätt där hantering av sociala medier i allt större utsträckning kommer att ingå i det dagliga arbetet. I dina arbetsuppgifter ingår omvärlds- och mediebevakning, presskontakt och framställning av presentationsmaterial och framtagning av statistik. Du ansvarar för att planera och genomföra kommunikativa insatser. Du kommer också att få hantera vissa administrativa uppgifter och delta i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom den administrativa avdelningen, såsom t.ex. utlämnande av allmänna handlingar.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har informatörsutbildning; medie- och kommunikationsvetenskap och gärna utbildning inom webb.  Det är ett krav att du har erfarenhet av webbredaktionellt arbete och vana att arbeta i EpiServer och Share Point. Du har vana av strategiskt och operativt kommunikationsarbete med ett genuint intresse för service och har ett gott ordningssinne. Du kan arbeta självständigt och är noggrann. Som person är du är ansvarstagande, effektiv och vågar tänka nytt. Det är viktigt att du tar egna initiativ, men också att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi använder oss av personlighetstester som en del av urvalsprocessen. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar ska tillsändas hovrätten senast den 7 september 2018.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Vikariat, oktober 2018 – december 2019

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-07
Arbetsgivarens referensnummer: HGO 2018-222
Ansök här

Kontakt

Annelie Svenningsson Rydell
036-156503

Anna Kronander, SACO-ombud
073-140 38 44


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Göta hovrätt
Göta hovrätt är en trevlig arbetsplats, med lokaler i centrala Jönköping. Hovrätten har ca 85 anställda, varav 28 är ordinarie domare och ca 25 domare under utbildning. Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara, och vi värnar om ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet och att renodla domarrollen. Göta hovrätt ligger i Jönköping, som är en av Sveriges tio största kommuner med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med ca 1 500 personer per år. Kommunen finns i en attraktiv tillväxtregion. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.