JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göta hovrätt söker handläggarchef

Arbetsbeskrivning

Som handläggarchef leder och utvecklar du arbetet inom handläggargruppen. Du har fullt personalansvar för 16 domstolshandläggare inkl. registrator och genom ett coachande ledarskap säkerställer du att varje medarbetare har förutsättningar att utvecklas och lyckas. Du genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal samt tillgodoser att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas, planeras och genomförs i enlighet med verksamhetens mål. Du har även ansvar för personalsamordningen inom gruppen, rekrytering och introduktion av nyanställda. I din roll rapporterar du till presidenten och ingår i hovrättens ledningsgrupp.

Utöver din chefsroll arbetar du, vid behov, operativt som domstolshandläggare, vilket innebär att du handlägger mål och ärenden, förbereder och planerar rättegångar, kallar till förhandlingar och expedierar domar m.m.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhets- och personalansvar eller annan erfarenhet som gett dig de kvalifikationer som behövs i rollen som handläggarchef. Tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet i arbetsledande ställning eller lång erfarenhet som handläggare i domstol eller annan myndighet är meriterande, alternativt kan du ha en akademisk bakgrund. Du är en god arbetsgivarrepresentant och har en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare och skapa engagemang och arbetsglädje. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har god förmåga att fatta och stå för dina beslut, även i svåra situationer. Du är öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i hovrättens utvecklingsarbete. Du gillar att ge service och att lösa problem samtidigt som du är ordningsam och har struktur i din vardag. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och du får gärna ha goda kunskaper även i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi använder oss av personlighetstester som en del av urvalsprocessen. Hovrätten ser gärna att medarbetarna har olika erfarenheter och bakgrund.

Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar ska tillsändas hovrätten senast den 7 september 2018.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-07
Arbetsgivarens referensnummer: HGO2018-225
Ansök här

Kontakt

Annelie Svenningsson Rydell
036-156503

Anna Kronander, SACO-ombud
073-140 38 44

Marianne Lindén, ST-ombud
036-15 65 17


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Göta hovrätt
Göta hovrätt är en trevlig arbetsplats, med lokaler i centrala Jönköping. Hovrätten har ca 85 anställda, varav 28 är ordinarie domare och ca 25 domare under utbildning. Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara, och vi värnar om ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet och att renodla domarrollen. Göta hovrätt ligger i Jönköping, som är en av Sveriges tio största kommuner med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med ca 1 500 personer per år. Kommunen finns i en attraktiv tillväxtregion. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.