JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göteborgs tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha ett stimulerande och omväxlande arbete. Som rådman vid tingsrätten arbetar du med många olika typer av mål och ärenden. Arbetet ställer stora krav på självständighet i dömandet. Som huvudregel sker beredningen i en beredningsorganisation där långtgående delegation används. I rådmannens uppgifter ingår även att vara ansvarig för mål och ärenden enligt 15 § tingsrättsinstruktionen enligt en viss indelning, att arbeta som jourhavande domare enligt ett rullande schema samt att vara handledare åt tingsnotarier.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Förutom att du ska vara en skicklig och analytisk jurist krävs att du är flexibel och har en hög arbetskapacitet. Det krävs att du är drivande i såväl målarbetet som i det generella utvecklingsarbetet som ständigt pågår vid tingsrätten. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till god stämning på arbetsplatsen.

Eftersom det ingår att leda yngre jurister i deras arbete måste du ha en god pedagogisk förmåga.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-02
Arbetsgivarens referensnummer: 23-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Johan Kvart
Lagman
031-701 13 50
johan.kvart@dom.se

Kerstin Ekstedt
Rådman (Saco-S)
031-701 11 03
kerstin.ekstedt@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt, som är en av Sveriges största tingsrätter, finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och har ca 230 anställda. Tingsrättens domkrets omfattar Göteborg, Härryda, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö kommuner. Domstolen strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten.

Domstolen är indelad i fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. På varje dömande avdelning arbetar ca 40 medarbetare. En dömande avdelning leds av en chefsrådman och på avdelningen tjänstgör 7-8 rådmän samt fiskaler. I beredningsorganisationen arbetar domstolshandläggare, beredningsjurister och notarier. På tingsrätten finns också en serviceenhet som sköter en del av målhanteringen.

Samtliga dömande avdelningar handlägger alla typer av mål och ärenden med viss specialisering. Domstolen har ungefär lika många tvistemål som brottmål. En relativt hög andel av brottmålen är förtursmål. Sammanlagt handlägger domstolen ca 16 000 brottmål, tvistemål och ärenden varje år.