JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Gruppchef för säkerhet, service och vaktmästeri

Arbetsbeskrivning

Du och ditt team av tio medarbetare, som alla har förordnande som ordningsvakter, är domstolens ansikte utåt. Ni ser till att besökare blir väl bemötta och får god service och information. Och, inte minst, ni ser till att alla känner sig trygga i domstolens lokaler.

Din enhet ansvarar för domstolens expedition dit parter och allmänhet vänder sig med frågor kring mål och förhandlingar. Ni ansvarar också för det dagliga operativa säkerhetsarbetet med säkerhetskontroll, incidentrapportering och planering av säkerhetsarrangemang vid rättegångar. Utöver säkerhetsansvaret sköter ni också den interna servicen på domstolen. I detta ingår bl.a. postdistribution och praktisk hjälp till avdelningarna samt fastighetsfrågor och vaktmästeri.

Rollen som gruppchef innebär att du ser över och fördelar arbetet för ordningsvakterna inom Göteborgs tingsrätt. Du håller också medarbetarsamtal och lönesamtal med medarbetarna. Utöver det jobbar du med alla uppgifter som ingår i en ordningsvakts arbete på domstolen.

Vid sidan av det operativa ansvaret är du också en del av en mellanchefsgrupp som aktivt medverkar i domstolens kontinuerliga utvecklingsarbete. Du kommer också att vara en viktig del i den ständiga utvecklingen av det systematiska säkerhetsarbetet


Kvalifikationer

För att passa i rollen har du flerårig erfarenhet av att vara chef. Vi vill också att du har tidigare erfarenhet av att jobba med säkerhetsfrågor, fastighetsfrågor eller service. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba som ordningsvakt. Saknar du den erfarenheten är det viktigt att du kan kvalificera dig för att erhålla ett ordningsvaktsförordnande.

Du är en trygg och närvarande ledare med god självinsikt. Du är lyhörd, tydlig och kommunikativ. För att passa i rollen bör du också vara en flexibel person som tycker om att lösa alla tänkbara problem som uppstår i vardagen. Du tycker om att arbeta med människor och drivs av att ge god service. Vi fyller en viktig funktion i vårt samhälle och det är avgörande att vi har våra medborgares fulla förtroende. Dina tidigare erfarenheter blir därför en viktig grund för att du ska kunna driva funktionen på ett förtroendeingivande vis.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tingsrätten tillämpar sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-25
Arbetsgivarens referensnummer: 94/2017
Ansök här


Kontakt

Christina Brockmeyer
JUSEK
031-701 11 38

Annelie Svedby
ST
031-7011394

Johnas Nyqwist
SEKO
031-701 13 19


Övrigt

Vad kan vi erbjuda?

Göteborgs tingsrätt erbjuder rätt person en spännande roll i en organisation som kännetecknas av kompetenta och professionella medarbetare. Vi sitter centralt i Göteborg i nybyggda och fräscha lokaler. Rollen är bred och självständig med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. I din roll har du tillgång till kvalificerat stöd från specialister vid Domstolsverket som fungerar som en servicefunktion för domstolarna i landet. Du får också förmånen att både direkt och indirekt bidra till samhällsnytta och rättssäkerhet.

Ytterligare information

I denna rekrytering samarbetar vi med Wise Professionals. Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren på telefon 0760-001816. Under perioden 7/7 – 13/8 har vi inte möjlighet att besvara frågor kring tjänsten. Då urval sker löpande från 14 augusti 2017 vill vi ha din ansökan snarast möjligt, dock senast 25 augusti 2017.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen arbetar med intern och extern service, vari ingår tingsrättens dagliga säkerhetsarbete och vaktmästeri. Avdelningens uppdrag är också att ta fram, förvalta och utveckla administrativa processer.