JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-Specialist

Arbetsbeskrivning

Som HR-Specialist på Göteborgs tingsrätt arbetar du såväl operativt som strategiskt, som förvaltare och utvecklare. Du arbetar mycket med rekrytering och andra kompetensförsörjningsfrågor. I din roll kommer stort fokus också att ligga på arbetsmiljöfrågor och att tillsammans med chefer jobba aktivt med rehabiliteringsärenden. Vidare kommer du arbeta med värdegrundsarbete och sköta en del kontakter med fackliga företrädare. Inom ramen för ditt uppdrag ska du proaktivt och konsultativt stötta domstolens chefer i HR-relaterade frågor. Du arbetar i nära samarbete med två HR-administratörer och har tingsrättens administrativa direktör som din närmaste chef.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har många års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och som varit framgångsrik i en liknande roll. Rollen är bred och du är ensam som expert vilket förutsätter att du kan hantera både rutinarbete och strategiska frågor på längre sikt. Du trivs med att strukturera och planera arbetet inom din HR-roll samt att ta fram nya och utveckla befintliga processer. Troligtvis har du en högskoleutbildning inom personal/beteendevetenskap eller utbildning som bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet av arbetsrättsliga frågor och är van att stötta chefer i allehanda HR-relaterade frågeställningar med ett coachande och konsultativt förhållningssätt. Vi ser det som mycket meriterande om du är certifierad i Assessios testverktyg eller liknande.

Som person beskrivs du som prestigelös, empatisk, förtroendeingivande och lösningsfokuserad. Du är relationsskapande och trivs i att arbeta i en roll med många kontaktytor. Eftersom du är ensam i din roll som specialist är det viktigt att du har förmåga att ta initiativ, prioritera och självständigt driva ditt arbete från start till mål. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tingsrätten tillämpar sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-25
Arbetsgivarens referensnummer: 94/2017
Ansök här


Kontakt

Christina Brockmeyer
JUSEK
031-701 11 38

Annelie Svedby
ST
031-7011394

Johnas Nyqwist (Seko)
031-701 13 19


Övrigt

Vad kan vi erbjuda?

Göteborgs tingsrätt erbjuder rätt person en spännande roll i en organisation som kännetecknas av kompetenta och professionella medarbetare. Vi sitter centralt i Göteborg i nybyggda och fräscha lokaler. Rollen är bred och självständig med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. I din roll har du tillgång till kvalificerat stöd från HR-specialister vid Domstolsverket som fungerar som en servicefunktion för domstolarna i landet. Du får också förmånen att både direkt och indirekt bidra till samhällsnytta och rättssäkerhet.

Ytterligare information

I denna rekrytering samarbetar vi med Wise Professionals och ansökan sker direkt till dem. Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren på telefon 0760-001816. Under perioden 7/7 – 13/8 har vi inte möjlighet att besvara frågor kring tjänsten. Då urval sker löpande från 14 augusti 2017 vill vi ha din ansökan snarast möjligt, dock senast 25 augusti 2017.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen arbetar med intern och extern service, däribland HR-frågor. Avdelningens uppdrag är också att ta fram, förvalta och utveckla administrativa processer.