JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-administratör

Arbetsuppgifter

Som HR-administratör på tingsrätten har du en central roll i en viktig och spännande verksamhet. Dina arbetsuppgifter är varierande och består bland annat av löpande personaladministration, introduktion av ny personal, rekryterings- och utbildningsadministration och framtagande av personalstatistik. I din roll kommer du att ge support och stöd till tingsrättens chefer och övriga medarbetare i HR-frågor.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med tingsrättens HR-specialist och ytterligare en HR-administratör. Tillsammans arbetar ni med att utveckla och förbättra rutiner och processer inom HR.


Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i en administrativ och stödjande roll. Du har högskoleutbildning inom HR-området eller examen från annan eftergymnasial utbildning inom HR-området och erfarenhet av personaladministrativt arbete, gärna inom offentlig verksamhet.

Rollen kräver att du har god förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Vi söker dig som är lätt att samarbeta med och som har ett problemlösande förhållningssätt. Din kommunikativa förmåga är god och du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Då du kommer att han-tera många olika typer av arbetsuppgifter är det viktigt att du har lätt för att lära dig nya uppgifter och har förmågan att analysera och lösa problem. Arbetet är omväxlande och vi arbetar i en liten grupp där vi hjälps åt och är flexibla, vilket kräver att du prestigelöst kan hantera såväl mindre som större uppgifter. Ansvars- och servicekänsla samt intresse för utvecklingsfrågor är andra viktiga egenskaper. Vidare har du integritet och kan agera som arbetsgivarrepresentant i personalärenden.

Du är en van datoranvändare med mycket goda kunskaper i Officepaketet, har förmåga att söka tillgänglig information och lära dig IT-system som tillämpas i verksamheten. Erfarenhet av Palasso och andra personaladministrativa system är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast möjligt. Urval sker löpande.
Tidsbegränsad till: 2019-03-31
Anställningen är på heltid och avser ett vikariat till den 31 mars 2019.

Antal platser: 1
Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-18
Arbetsgivarens referensnummer: 60/2018
Ansök här


Kontakt

Märit Bergendahl
Administrativ direktör
031-701 10 87

Annelie Svedby
ST
031-7011394

Johnas Nyqwist
SEKO
031-701 13 19

Michael Stümer
HR-specialist
031-701 14 79

Christina Brockmeyer (Saco-S)
Rådman
031-701 11 38


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt, som är en av Sveriges största tingsrätter, finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och har ca 230 anställda. Domstolen strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen arbetar med intern och extern service. Avdelningens uppdrag är också att ta fram, förvalta och utveckla administrativa processer. Tingsrätten söker nu en vikarie för en av våra HR-administratörer på den administrativa avdelningen.