JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-controller till avdelningen för HR och kommunikation

Arbetsbeskrivning

Domstolsverkets förhandlingsenhet ansvarar för förhandlingar med de fackliga organisationerna om kollektivavtal rörande löner och andra anställningsvillkor. Viktiga inslag i denna verksamhet är beräkningar och utvärderingar. Det pågår också ett arbete i syfte att utveckla uppföljningen av våra lönekostnader. Du kommer att delta i detta arbete tillsammans med medarbetare från förhandlingsenheten och andra enheter.

Som HR-controller arbetar du även med planering och uppföljning av avdelningens arbete. Du har en viktig roll i avdelningens verksamhetsplaneringsprocess och budgetarbete. Ett inslag i det arbetet kommer att bli att ta fram nyckeltal för att följa upp verksamheten. Arbetet bedrivs i nära samarbete med avdelningschefen och enhetscheferna.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom personal eller ekonomi. Utöver utbildningen har du erfarenhet av planerings- och uppföljningsarbete samt av lönebildnings- eller förhandlingsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från Sveriges Domstolar eller annan statlig verksamhet.

För att lyckas i arbetet måste du ha en väl utvecklad analytisk förmåga och en stark personlig integritet.

Som person är du noggrann och drivande. Vidare har du ett mycket gott omdöme och samarbetsförmåga, är van vid att ge ett professionellt bemötande och en utvecklad förmåga att arbeta resultatinriktat. Du uttrycker dig väl såväl skriftligt som muntligt.

Det förekommer resor i arbetet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-01-27
Arbetsgivarens referensnummer: 2189-2016
Ansök här


Kontakt

Sven Johannisson
Enhetschef för Förhandlingsenheten
036 - 442 21 46

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Avdelningen för HR och kommunikation består av sex enheter, enheten för intern kommunikation, enheten för extern kommunikation, intern HR, arbetsgivarenheten, enheten för löneadministration och förhandlingsenheten. Vi söker nu en HR-controller till avdelningen.