JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-specialist - inriktning rekrytering

Förvaltningsrätten söker HR-specialist med inriktning på rekrytering

 

Arbetsbeskrivning

På administrativa kansliet jobbar totalt tolv medarbetare inom olika funktioner, såsom nämndemanna- och personaladministration, ekonomi, administrativ juridik och bibliotek/information. Som HR-specialist ingår du som en av fyra HR-specialister i HR-teamet på det administrativa kansliet med personalchefen som närmaste chef.

Att stärka vårt arbetsgivarvarumärke och rekrytera rätt kompetens är en framgångsfaktor för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Därför söker vi nu ytterligare en engagerad och målinriktad HR-specialist till vårt team. Har du ett stort intresse och engagemang för rekrytering men också nyfiken på HR-frågor generellt? Då är det dig vi söker!

Uppdraget som HR-specialist innebär främst att stötta cheferna med rekryteringslösningar på ett effektivt och professionellt sätt. Du kommer att arbeta med rekryteringsprocesser från start till avslut, vilket innebär bland annat annonsering, urval, intervjuer och referenstagning. Vi utvecklar ständigt vårt sätt att arbeta och du kommer att vara en viktig del i att bidra till utvecklingen av vårt rekryteringsarbete. Olika rekryteringar kräver olika lösningar, vilket innebär att du även kan komma att ansvara för rekryteringsevent och grupprekryteringar. I din roll ingår också att bidra till domstolens arbete med att utvecklas som attraktiv arbetsgivare. Även om tyngdpunkten i ditt uppdrag kommer att ligga på rekrytering så kommer du också att arbeta med bredden i det HR-stöd vi ger till chefer och medarbetare på domstolen. I uppdraget ingår även en mindre del HR-administration.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer aktuellt för tjänsten. Du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering samt vana av att driva egna rekryteringsprocesser. Har du erfarenhet av att arbeta med personlighets- och kapacitetstest så som Map/Matrigma är detta meriterande. Likaså om du har jobbat med sociala medier i samband med rekrytering. Vi ser gärna att du är bekant med det statliga avtalsområdet.

Du är en jordnära person med ett coachande, professionellt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Din kommunikativa och språkliga förmåga är mycket god. Med din lyhördhet har du en förmåga att få andra att känna sig bekväma och du har ett stort engagemang för HR-arbete och framförallt rekrytering. Ditt arbetssätt präglas av både effektivitet och kvalitet och du tycker om att ta dig an arbetsuppgifter från lågt till högt. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt då du kommer att ha igång flera processer/uppgifter samtidigt. Du bidrar med ditt positiva och prestigelösa sätt till ett gott arbetsklimat.

Dina personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av Sveriges största domstolar. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra.

Tidsbegränsad anställning till och med 2019-12-31

Övrigt

Digitala tester ingår som en del i urvalsprocessen.

Förvaltningsrätten är en arbetsplats som eftersträvar mångfald bland medarbetarna.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-12-13
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/1158
Ansök här

Kontakt

Heidi Ketola, Personalchef, heidi.ketola@dom.se
031-732 70 69

Lena Schreiber, (SACO-S), föredragande jurist
031-732 71 65

Jenny Reuterberg, (ST), domstolshandläggare
031-732 72 83


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg
Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med drygt 360 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar. Vill du bli en av oss och arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete? Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet och vi prioriterar hälso- och friskvårdsfrågor. Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för IT, service och säkerhet.