JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-specialist

Arbetsbeskrivning

Rollen som HR-specialist är bred och innebär strategiskt och operativt arbete med verksamhets- och chefsstöd i HR-processerna attrahera, rekrytera och anställa medarbetare samt avsluta anställningar. Du är chefsstöd i olika HR-frågor såsom rekrytering, introduktion av personal, arbetsrättsliga frågor, arbetsmiljö och rehabilitering. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram HR-nyckeltal, företräda arbetsgivaren i samverkansfrågor och arbeta med lönerevision. I rollen ingår även löpande administrativa uppgifter.

Tjänsten förutses växa under de närmaste åren och vi söker dig som tillsammans med en HR-specialist och HR-administratör vill bidra till fortsatt utveckling av vår HR-funktion.

Arbetet innebär många kontakter, internt inom tingsrätten och med andra tingsrätter. Du kommer att ingå i ett regionalt nätverk för HR-frågor från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området och flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i liknande roll med mycket goda vitsord.

Det är viktigt att du är drivande och har förmåga att analysera och lösa problem. Du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt och effektivt sätt.

Du har ett flexibelt förhållningssätt och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier.

Du har en mycket god samarbetsförmåga och genom ditt förtroendeingivande sätt skapar du lätt goda relationer. Din kommunikativa förmåga är god och du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Du är en van datoranvändare med mycket goda kunskaper i Officepaketet och du har förmåga att söka tillgänglig information och lära dig IT-system som tillämpas i verksamheten. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-09-01
Tillträde enligt överenskommelse, dock senast den 1 september 2017.
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-29
Arbetsgivarens referensnummer: A683168
Ansök här


Kontakt

Iréne Björsfält
HR-specialist
08-561 695 00

Celaleddin Sari
Arbetsplatsombud ST Sveriges Domstolar
08-561 695 00
celaleddin.sari@dom.se

Lena Andersson
ST Sveriges Domstolar
070-600 74 86


Övrigt

I rekryteringsprocessen ingår testförfarande.


Läs mer »

Om Attunda tingsrätt

Attunda tingsrätt ligger centralt beläget i Sollentuna och har närmare 130 anställda. Vi är en av landets största och modernaste tingsrätter med goda kommunikationer från centrala Stockholm. Tingsrätten är indelad i tre dömande avdelningar, en beredningsavdelning och en administrativ avdelning. Som HR-specialist tillhör du den administrativa avdelningen.

Vi erbjuder

Varierade och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och intressant verksamhet. Vår tingsrätt kännetecknas av en inarbetad förbättringskultur, som bygger på ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap. Detta kommer till uttryck bl. a. i ett gemensamt ansvarstagande för utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens. Vi visar varandra omtanke och ser domstolen som en helhet. Vi har också roligt tillsammans.