JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Halmstads tingsrätt söker ordningsvakt med administrativa sidouppgifter, antal en eller flera.

Inledning

Vill du bli en av oss och arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Trivs du i en föränderlig miljö? Delar Du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i tingsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Arbetet innebär

Som ordningsvakt med administrativa sidouppgifter arbetar du inom domstolens administrativa enhet. Din huvudsakliga uppgift är att tjänstgöra i säkerhetskontrollen, upprätthålla ordningen och skapa trygghet i tingsrättens allmänna utrymmen och i förhandlingssalarna.

Tillsammans med dina kollegor ger Du mycket god service såväl externt som internt.     I tjänsten ingår vissa teknik- och expeditionsvaktsuppgifter. Som expeditionsvakt hjälper du besökare tillrätta och svarar på frågor.

I tjänsten ingår även administrativa uppgifter och målarbete.

Vi söker dig som

Trivs med att vara en del av ett arbetslag. Du trivs vidare med att vara domstolens ansikte utåt och är van vid att ge ett mycket gott bemötande. Arbetet kräver hög stresstålighet och utpräglad ansvars- och servicekänsla.

Du ger information på ett tydligt, korrekt och enkelt sätt. Vi värdesätter att du är prestigelös, noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du tycker om och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer, samtidigt trivs du med att arbeta självständigt emellanåt. Du är engagerad, drivande och har stor förmåga att ta egna initiativ.

Du har ett giltigt ordningsvaktsförordnande och du har genomgått utbildning för att tjänstgöra vid säkerhetskontroll i domstol. Du har ett fullgott färgseende.

I övrigt har du utbildning motsvarande gymnasium och en mycket hög IT-och teknikmognad samt erfarenhet av administrativt arbete.

Du är van datoranvändare och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg.

Innehav av B-körkort är ett krav. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

-Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Meriterande är erfarenhet av ordningsvaktsarbete vid domstol. Det är också meriterande om du har kunskap om de IT-system och den tekniska utrustning som används i Sveriges Domstolars rättssalar samt om du tidigare arbetat med administrativa uppgifter.

Övertid och tjänstgöring under kvällstid förekommer. Framöver kan även visst helgarbete bli aktuellt.

Vi sätter värde på de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en modern domstol belägen i en starkt växande kommun med högskola, industri och handel samt ett rikt utbud av kultur och idrott. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens mål och utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-01-02 eller efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 2
Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning och 6 månaders provanställning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-21
Arbetsgivarens referensnummer: 2018-208
Ansök här

Kontakt

Lars Gustavsson, Chefsadministratör
035-15 25 38 (M-F 09-12.00)

Simon Qvennerberg, Säkerhetshandläggare
035-15 25 42

Simon Qvennerberg, ST - Domstol
035-15 25 42


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Halmstads tingsrätt
Halmstads tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Här arbetar lagman, domare, beredningsjurist, notarier, domstolshandläggare, ordningsvakter och administrativ personal, tillsammans är vi ca 35 personer. Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler i centrala Halmstad med utsikt över Nissan.