JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Handläggarchef till Göteborgs Tingsrätt

Arbetsbeskrivning

Rollen som handläggarchef är en operativ chefsroll där du leder och följer upp arbetet på ett av domstolens avdelningskanslier. Tillsammans med ett team om ca 10-15 domstolshandläggare bereder ni självständigt de mål och ärenden som fördelas på avdelningen. Du har fullt personal- och arbetsmiljöansvar för ditt team. Vid sidan av att leda teamet samverkar du med avdelningens chefsrådman och samordnande domare i frågor som rör arbetet på avdelningen.

I din roll som handläggarchef verkar du också i nära samarbete med övriga handläggarchefer. Er uppgift är att samverka med varandra i utvecklingsfrågor och att hjälpa varandra vid exempelvis arbetstoppar, allt för att uppnå tingsrättens övergripande mål på effektivitet och kvalitet. Vid sidan av ditt uppdrag att leda avdelningskansliet har du även ett ansvar för att arbeta med tingsrättsövergripande frågor. Som en viktig del av tjänsten handlägger du också själv mål och ärenden tillsammans med övriga i teamet. Du ingår i en intern mellanchefsgrupp tillsammans med övriga handläggarchefer, chef för serviceenheten, för vaktmästeriet och för växel och arkiv.


Kvalifikationer

• Gymnasieutbildning, önskvärt med eftergymnasial utbildning inom juridik, sociologi, kriminologi eller motsvarande.

• Erfarenhet av ledarskap med personalansvar. Önskvärt med erfarenhet av arbete från relevant roll inom rättsväsendet.

• Erfarenhet som domstolshandläggare är meriterande.

• Erfarenhet av administrativt handläggningsarbete.

• Erfarenhet av kundnära arbete i ett högt tempo.

För att trivas i rollen tror vi att du trivs i ett högt tempo och att arbeta nära kunder och medarbetare. Du drivs av ett samhällsintresse och att befinna dig i händelsernas centrum. Du är en lagspelare och coach. Du är en tydlig ledare med en god känsla för etik och moral. Du trivs med varierande uppgifter och räds inte att arbeta både operativt och strategiskt.

Vi erbjuder dig ett viktigt och betydelsefullt arbete. Vi arbetar med en av sam-hällets viktigaste funktioner. Du kommer, förutom att vara chef och ledare för ett avdelningskansli, ingå i en grupp av mellanchefer som har ett tingsrättsöver-gripande uppdrag. Hos oss kan du få möjligheten att fortsätta utvecklas i en omväxlande och självständig ledarroll. Arbetsuppgifterna är både avancerade och varierande


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % vid Göteborgs Tingsrätt. Förordnandet som handläggarchef kommer vara ett tidsbegränsat förordnande fram till och med den 17 februari 2019 med möjlighet till ett därefter förnyat förordnande. Grundanställningen är en tillsvidareanställning som domstolshandläggare. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Arbetstiden är förlagd till dagtid, jourarbete under helg kan förekomma.
Omfattning: Heltid
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-22
Arbetsgivarens referensnummer: 161/2017
Ansök här


Kontakt

Christina Brockmeyer (Saco-S)
Rådman
031-701 11 38
christina.brockmeyer@dom.se

Annelie Svedby
ST
031-7011394


Övrigt

Göteborgs Tingsrätt samarbetar med rekryteringsföretaget PS Partner i denna rekrytering. För att söka tjänsten, registrera din CV tillsammans med ett personligt brev på www.pspartner.se. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. För frågor, kontakta rekryteringskonsulter;

Anna Petersson på +46 761 71 76 45 anna.petersson@pspartner.se

Kajsa Conradi på +46 706 10 69 62 kajsa.conradi@pspartner.se

Intervjuer sker löpande vilket gör att PS Partner gärna tar emot din ansökan snarast möjligt!


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.