JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Handläggarchef

Arbetsbeskrivning

Som handläggarchef representerar du arbetsgivaren och leder, fördelar och följer upp arbetet på målkansliet. Du har ett tydligt verksamhets- och arbetsgivarfokus och i ditt arbete ingår personal- och arbetsmiljöansvar för cirka 12 domstolshandläggare på två av våra sex målkanslier. Du håller medarbetar- och lönesamtal samt är delaktig i rekrytering och introduktion av nya medarbetare. Du ansvarar också för domstolshandläggarnas kompetensutveckling. Din närmaste chef är domstolens målkanslichef som har det yttersta ansvaret för verksamheten på målkanslierna.

I samverkan med målkanslichef, chefsrådmän, övriga chefer och dina handläggarchefskollegor arbetar du för domstolens bästa ur ett helhetsperspektiv. Genom att aktivt medverka i arbetsgrupper, nätverk och projekt både lokalt på domstolen och inom Sveriges domstolar, bidrar du till domstolens utveckling.


Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av att motivera, leda och utveckla andra. Du har tidigare ledarerfarenhet med personalansvar och vi ser gärna att du har erfarenhet från domstol eller annan offentlig verksamhet. Din personliga lämplighet för arbetet är avgörande i den här rekryteringen.

Som ledare är du kommunikativ, engagerad och har en mycket god förmåga att organisera och leda en grupp samt att delegera. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, engagemang och prestigelöshet. Du är en trygg person med integritet och gott omdöme. Du värdesätter delaktighet och tar vara på goda idéer och involverar andra. Att ge och ta emot feedback på ett bra sätt är naturligt för dig, liksom att bidra till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Som person är du drivande och effektiv. Du har lätt för att prioritera och strukturera arbetet för dig själv och andra. Du är lyhörd, smidig och har god självkännedom. I organisationen bidrar du med din samarbetsförmåga och ditt lösningsorienterade sätt att arbeta. Ditt bemötande är professionellt och serviceinriktat och du är stresstålig.

Du har lägst teoretisk gymnasieutbildning och har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du talar och förstår även engelska. Du har god datorvana och behärskar Officepaketet. Du har erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-31
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2017/0617
Ansök här


Kontakt

Petronella Wacker
HR-specialist
031-732 70 74

Kristina Veress Hagmar
Föredragande jurist, SACO-S
031-732 72 65

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10


Övrigt

Din grundanställning blir en tillsvidareanställning som domstolshandläggare med ett tidsbegränsat chefsförordnande på två år med möjlighet till förlängning.

Du söker genom att registrera din meritförteckning och ditt personliga brev i systemet. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Digitala tester ingår som en del i urvalsprocessen.

Intervjuer påbörjas v. 36

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med över 300 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.

I dag arbetar ett fyrtiotal domstolshandläggare på domstolens sex målkanslier. Domstolshandläggarna sköter skriftväxling i målen, kallar parter till förhandlingar, expedierar domar och beslut och har mycket kontakt med allmänhet och parter. Målkanslierna leds av två handläggarchefer som har personal- och arbetsmiljöansvar för domstolshandläggarna.

Förvaltningsrätten söker nu ytterligare en handläggarchef med uppdrag att utveckla, kvalitetssäkra och effektivisera målkansliet.