JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Handläggare, visstidsanställning

Arbetsuppgifter

Som handläggare på nämnden har du en viktig roll. Arbetet innebär att bereda ärenden fram till förhandling, dvs sköta skriftväxling och kalla parter och ombud till förhandling. Du ska också föra protokoll vid nämndens förhandlingar. När du fått viss erfarenhet kommer du också att delta i nämndens upplysningsverksamhet för allmänheten. Arbetet är varierande och innebär mycket kontakter med parter, ombud och allmänhet per telefon och e-post. Anställningen finns på vår extra avverkningsrotel.


Kvalifikationer

Du ska ha betyg från treårig teoretisk gymnasieutbildning och dokumenterad erfarenhet från liknande arbete. Du ska kunna uttrycka dig väl och professionellt i tal och skrift. Vana vid datoranvändning och e-post är en självklarhet. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ, men också vara en del i arbetslaget. Du är noggrann och serviceinriktad samt har ett gott bemötande externt och internt. Du är van att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du kan behålla ditt lugn och vara strukturerad även under perioder med högre tempo.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde sker snarast
Visstidsanställning t.o.m. 31 december 2018 med eventuell möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-23
Arbetsgivarens referensnummer: diarienummer 2018/249

Ansök via epost till:
hyresnamndenistockholm@dom.se

Kontakt

Marie Adlén Lilja
Chefsadministratör
08-56 16 65 03
marie.adlenlilja@dom.se

Angeli Eklöf
ST-Domstol
08-561 66 521

Eva Reldén
Jusek
08-561 66 512


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Hyres- och arrendenämnden i Stockholm

Nämnden är en förvaltningsmyndighet med domstolsliknande uppgifter inom Sveriges Domstolar. Nämndens verksamhet regleras huvudsakligen i lagen (1973:188) om arrende-nämnder och hyresnämnder. En hyresnämnd prövar vissa tvister om hyra och bostadsrätt samt medlar och är skiljenämnd i sådana tvister. Arrendenämnden har motsvarande uppgifter när det gäller vissa arrende-tvister.

Vid Hyres-och arrende-nämnden i Stockholm arbetar ca trettio anställda. Arbetet är organiserat på två enheter samt en extra rotel med hyresråd och handläggare i en modern beredningsorganisation. På nämnden finns också en administrativ enhet. Nämnden finns för närvarande i moderna lokaler i Stadshagen som nås med T-bana och bussar. Under hösten 2018 kommer nämnden att flytta till en nybyggd fastighet i Sickla tillsammans med Nacka tingsrätt. Mer information om nämndernas verksamhet finns på www.hyresnamnden.se.