JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Haparanda tingsrätt söker serviceinriktad ordningsvakt

Arbetsuppgifter

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter och organisationer, allmänhet och media.

Som ordningsvakt kommer du att:

• Se till att domstolens besökare blir väl bemötta, får god service och information samt är trygga i domstolens lokaler,

• Ansvara för ordningshållning under förhandlingar och i allmänhetens utrymme,

• Vara tekniskt stöd i samband med förhandlingar och möten,

• Bemanna receptionen och där ge service till besökare och hantera andra administrativa uppgifter och uppgifter inom den dömande verksamheten,

• Ge intern service exempelvis intern kontorsservice, posthantering, arkivvård, lokaltillsyn, teknikfrågor, leveransmottagning m.m,

• Hantera passerkort, larm och besöksrutiner,

• Delta i brandskyddsarbete, brandronder samt i tingsrättens säkerhetsarbete internt och externt med andra myndigheter såsom Polisen, Åklagarmyndigheten och Kriminalvården.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning och giltigt ordningsvaktsförordnande alternativt uppfyller kraven för att genomgå polisens ordningsvaktsutbildning. Det är meriterande om du genomgått polisens utbildning för säkerhetskontroll i domstol. Det är ett krav att du är villig att genomgå polisens ordningsvaktsutbildning om du inte redan har gjort det.

Du ska ha goda kunskaper i svenska och finska. Språk utöver dessa är meriterande.

Arbetslivserfarenhet av bemötande och säkerhetsfrågor är meriterande.

Du är van datoranvändare med god teknisk kunskap och har förmåga att genomföra grundläggande felsökning och installation av datorer och skrivare. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller utbildning i IT- och teknikfrågor.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga, att du har förmåga att bemöta människor i olika situationer, att du trivs med att ha kontakt med människor och skapa förtroende och att du tycker om att jobba med service. Det är vidare viktigt att du har lätt för att samarbeta, är initiativrik, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Vi söker dig som har vilja och förmåga att bidra till att tingsrättens verksamhet uppfyller högt ställda krav på kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och vilja att medverka till trivseln på arbetsplatsen.

Haparanda tingsrätt eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Haparanda tingsrätt tillämpar 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning, ange därför löneanspråk i din ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-04
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr THP 2018/6
Ansök här


Kontakt

Agneta Karlsson
Lagman
0922-281 13

Siv Engström
Chefsadministratör
0922-281 10

Annika Nilsson (Saco-S)
Rådman
0922-281 05

Marie Gustafsson, ST inom Sveriges domstolar
070-648 85 08


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Haparanda tingsrätt

Haparanda tingsrätt är en av tre tingsrätter i Norrbottens län. Domsagan innefattar Haparanda, Kalix, Pajala Överkalix och Övertorneå kommuner och är den östligaste i landet. Tingsrätten, som årligen avgör omkring ettusen mål och ärenden, har kansliort i Haparanda och tingsställe i Kalix. Totalt bor drygt 40 000 personer inom domsagan som, efter omfattande nyetableringar inom bl.a. detaljhandeln, utmärks av framtidstro och nyföretagsamhet.

Tingsrättens lokaler i både Haparanda och Kalix har genomgått betydande ombyggnationer. Lokalerna i Haparanda ligger vackert precis invid Torne älv.