JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Haparanda tingsrätt söker t.f. rådman

Arbetsbeskrivning

Som t.f. rådman ansvarar du för dina egna tvistemål och ärenden på egen rotel. Brottmålen bereds i en beredningsorganisation där samtliga domare delar på arbetet. Målen vid tingsrätten är ganska typiska för en mindre domstol även om inslaget av dispositiva tvistemål är ovanligt stort. Arbetet är stimulerande, utvecklande samt ställer krav på självständighet och personlig integritet. Vi vinnlägger oss om att erbjuda unga jurister en god utbildningsmiljö och samtliga domare på tingsrätten handleder notarier. En stor andel finsktalande personer förekommer i målen och näst intill hela kanslipersonalen behärskar också finska.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Vi söker dig som har vilja och förmåga att bidra till att tingsrättens verksamhet uppfyller högt ställda krav på kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och vilja att medverka till trivseln på arbetsplatsen.

Haparanda tingsrätt eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsad anställning under ett år

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: 20-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Agneta Karlsson
Lagman
0922-281 13
agneta.karlsson@dom.se

Siv Engström
Chefsadministratör
0922-281 10
siv.engstrom@dom.se

Annika Nilsson (Saco-S)
Rådman
0922-281 05
annika.m.nilsson@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Haparanda tingsrätt

Haparanda tingsrätt är en av tre tingsrätter i Norrbottens län. Domsagan innefattar Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix och Övertorneå kommuner och är den ostligaste i landet. Tingsrätten, som årligen avgör omkring ettusen mål och ärenden, har kansliort i Haparanda och tingsställe i Kalix. Tingsrätten är en modern domstol som präglas av lagarbete. Totalt bor drygt 40 000 personer inom domsagan.

Tingsrättens lokaler i både Haparanda och Kalix har genomgått betydande ombyggnationer 2013 och lokalerna uppfyller högt ställda krav på säkerhet, tillgänglighet och trivsamhet. Lokalerna i Haparanda ligger vackert precis invid Torneälv.