JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hässleholms tingsrätt söker rådman

Arbetsbeskrivning

Tingsrätten är organiserad i tre enheter, en dömande, en målberedande och en administrativ enhet. Tingsrättens arbetssätt präglas av lagarbete i en modern organisation och arbetar ständigt med att utveckla verksamheten. Tingsrättens mål bereds i största möjliga utsträckning av handläggare och notarier. Domstolen har korta omloppstider och små balanser.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i domstol med öppet och positivt arbetsklimat. Vi arbetar för att vara en modern arbetsplats med delaktiga medarbetare som är engagerade i hela verksamheten.


Kvalifikationer

Förutom att du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare bör du ha god samarbetsförmåga, vara öppen, drivande och beredd att engagera dig i både stora och små utvecklingsprojekt med tingsrättens bästa i fokus. Som rådman tar du ett medansvar för hela verksamheten och för att arbetet vid domstolen utförs på ett rättssäkert och effektivt sätt.

Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning

bl a inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Arbetsgivarens referensnummer: 64-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Bengt Olsson
Lagman
0451-487 15
bengt.olsson@dom.se

Anna Maria Schuster
Chefsadministratör
0451-487 60
annamaria.schuster@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Hässleholms tingsrätt

Hässleholms tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Tingsrättens domsaga omfattar Hässleholms kommun och Osby kommun. Tingsrätten har ca 16 anställda (tre ordinarie domare inklusive lagmannen). Tingsrätten arbetar i moderna nyrenoverade lokaler och erbjuder ett stimulerande arbete i en modern domstol med engagerade medarbetare. Pendlingsmöjligheterna till Hässleholm är mycket goda.