JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Helsingborgs tingsrätt söker beredningsjurister

Helsingborgs tingsrätt söker beredningsjurister (vikariat, två tjänster [visstidsanställning], som kan övergå i tillsvidareanställning)

Arbetsbeskrivning

Vid Helsingsborgs tingsrätt arbetar cirka 100 personer. Vi arbetar i trivsamma moderna lokaler i centrala Helsingborg. Under åren 2017-2019 byggs tingsrätten till och får både fler arbetsplatser och fler förhandlingssalar. Tingsrätten är indelad i tre dömande avdelningar. Varje avdelning leds av en chefsrådman. På avdelningarna arbetar domare, beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare. Det finns en administrativ avdelning som stöd för den egna organisationen och för service till allmänheten och andra myndigheter.

Som beredningsjurist på Helsingborgs tingsrätt bereder du självständigt dispositiva tvistemål. Du får möjlighet att leda muntliga förberedelser i sådana mål och avgöra dem när förutsättningar finns. I samråd med ansvarig domare ansvarar du även för beredningen av svåra eller omfattande mål. Berednings­juristen fördelar arbetet mellan avdelningens notarier. I rollen ingår det att utveckla och samordna vissa gemensamma utbildningsinsatser för notarierna på tingsrätten. Du utgör även ett stöd för domstolshandläggarna i deras arbete.

På Helsingborgs tingsrätt har beredningsjuristerna en central roll som tydligt skiljer sig från tingsnotariernas. Beredningsjuristen ska stå för kvalitet och kontinuitet i tvistemålsberedningen på avdelningen. Beredningsjuristen är också en viktig lagspelare i vår moderna effektiva tvistemålshantering.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara tingsmeriterad från allmän domstol. Som beredningsjurist krävs det att du har ett stort intresse för tvistemålshantering. Du ska också ha intresse för arbetsledning och handledning av andra.

Det är viktigt att du har en god administrativ förmåga, är ansvarstagande och har integritet. Beredningsarbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning, referenser och löneanspråk.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, vikariat som avser 14 mån (föräldraledighet) resp. 6 mån (prova annan anställning). Anställningen kan övergå i tillsvidare­anställning.

Omfattning: Heltid

Tillträde: 7 januari 2019

Antal platser: 2

Lön: Månadslön

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-21

Kontakt

Ylva Norling Jönsson (lagman)

Stefan Reimer (chefsrådman) 042-19 97 77

Margita Åhsberg (chefsrådman) 042-19 97 65

Cecilia Westerlund (beredningsjurist) 042-19 97 10

 

Jusek

Linnéa Falk, beredningsjurist 042-19 97 72

Anna Tansjö, rådman 042-19 88 91

 

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 7 januari 2019
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-21
Ansök här

Kontakt


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Helsingborgs tingsrätt