JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Helsingborgs tingsrätt söker domstolshandläggare

Om Helsingborgs tingsrätt

Vid Helsingborgs tingsrätt arbetar drygt 100 personer. Verksamheten bedrivs i trivsamma och moderna lokaler i centrala Helsingborg. Tingsrätten är indelad i tre dömande målavdelningar och en administrativ avdelning. Varje målavdelning leds av en chefsrådman. På målavdelningarna arbetar cirka 25 personer i ett team som består av domare, beredningsjurist, handläggarchef, domstolshandläggare och tingsnotarier. På den administrativa avdelningen arbetar bl.a. servicehandläggare och ordningsvakter.

 

Domstolshandläggarens arbetsuppgifter

 

På Helsingborgs tingsrätt arbetar domstolshandläggarna med brottmål, tvistemål och domstolsärenden. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

  • Förbereda och handlägga mål inför förhandling.
  • Planera och kalla till förhandling.
  • Förordna offentlig försvarare, besluta om personutredning och inhämta upplysningar från Socialnämnder.
  • Ha kontakt med parter, ombud och myndigheter.
  • Föra anteckningar och protokoll vid förhandling.
  • Skriva förslag till domar och beslut.

 

Önskvärd kompetens och profil

 

Vi söker engagerade medarbetare som värdesätter service och kvalitet. Du kommer att ingå i ett team och behöver ha god samarbetsförmåga. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika arbetsuppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig. Vi har högt ställda krav på ansvarstagande, omdöme och noggrannhet.

 

Du ska ha lägst gymnasial utbildning från 3-årig teoretisk linje. Tidigare erfarenhet av liknande arbete är ett krav. Relevant eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom rättsväsendet är meriterande.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en van datoranvändare med goda kunskaper i Officepaketet och du har förmåga att söka tillgänglig information och lära dig de IT-system som tillämpas i verksamheten.

Eftersom de flesta anställda vid tingsrätten i dag är kvinnor ser vi gärna manliga sökande. Vi sätter värde på de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

 

Anställningsvillkor

Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning. Anställningen är på heltid och inleds med provanställning i sex månader.

 

Tillträde: Snarast

 

Kontaktpersoner

För upplysningar om tjänsten är du välkommen att kontakta handläggarchefen Louise Bäckström, 042-19 97 74 (under veckorna 26-28) eller handläggarchefen Jill Lagerqvist 042-19 97 28 (under veckorna 26, 29-30).

Facklig företrädare för ST är administratören Annette Svensson, 042-19 88 05 och för JUSEK domstolshandläggaren Emma Bäckström, 042- 19 88 54 ( veckorna 27-28) eller tingsnotarien Teresa O´Neill, 042-19 97 83 (veckorna 29-30)

 

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-07-27. Intervjuer kommer att ske löpande.

 www.helsingborgstingsratt.domstol.se/karriar

 

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-27
Ansök här

Kontakt

Jill Lagerqvist
042-19 97 28

Louise Bäckström
042-19 97 74


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Helsingborgs tingsrätt