JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Helsingborgs tingsrätt söker rådmän

Arbetsbeskrivning

Som rådman i Helsingborgs tingsrätt får du arbeta med många olika typer av mål och ärenden. Arbetet är stimulerande, utvecklande och ställer krav på självständighet och personlig integritet. Tingsrätten är indelad i tre dömande avdelningar. Varje dömande avdelning består av 25-30 personer. Arbetet utförs till stor del i team där domare, beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare arbetar tillsammans och tar ett gemensamt ansvar för att målen blir avgjorda på ett effektivt och rättssäkert sätt. Tingsrätten har en väl utvecklad beredningsorganisation där möjligheterna till delegation utnyttjas fullt ut. Domarna kan därför i huvudsak ägna sig åt dömande uppgifter samt den beredning som sker vid sammanträden för muntlig förberedelse. Samtliga avdelningar handlägger både tvistemål och brottmål. Varje avdelning har också egna specialmål och domarna har möjlighet att specialisera sig inom särskilda områden.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan. Du bör vara öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i såväl stora som små utvecklingsprojekt tillsammans med olika yrkeskategorier och med tingsrättens bästa i fokus.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-01
Arbetsgivarens referensnummer: 31-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Ylva Norling Jönsson
Lagman
042-19 97 49
ylva.norlingjonsson@dom.se

Stefan Reimer
Chefsrådman
042-19 97 77
stefan.reimer@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Helsingborgs tingsrätt

Vid Helsingsborgs tingsrätt arbetar cirka 100 personer varav 17 ordinarie domare och sju tingsfiskaler. Vi arbetar i trivsamma och moderna lokaler i centrala Helsingborg. För närvarande pågår en tillbyggnad av lokalerna. Tingsrätten är indelad i tre avdelningar, vardera ledd av en chefsrådman, med en kvalificerad beredningsorganisation.