JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Högsta förvaltningsdomstolen söker sommarnotarier

Arbetetsplatsbeskrivning

Högsta förvaltningsdomstolen är den högsta instansen för de allmänna förvaltningsdomstolarna. Vid Högsta förvaltningsdomstolen arbetar ca 80 personer. Utöver justitieråden finns en kanslichef, beredningschefer, justitiesekreterare, beredningsjurister samt administrativ personal. Högsta förvaltnings­domstolens lokaler är vackert och centralt belägna i historiska byggnader på Riddarholmen i Stockholm.

Domstolens beredande organisation består av tre specialiserade berednings­enheter. Stora målgrupper är skatt, socialförsäkring och andra sociala mål. Domstolen hanterar även andra målgrupper som t.ex. offentlig upphandling samt offentlighet och sekretess. I många mål aktualiseras EU-rättsliga fråge­ställningar av olika slag.

Högsta förvaltningsdomstolen söker nu sommarnotarier till sommaren 2019. Arbetet som sommarnotarie ger en lärorik och värdefull inblick i hur arbetet fungerar i en förvaltningsdomstol.

Arbetsuppgifter

Sommarnotarierna deltar i det dagliga arbetet med registrering och beredning av mål. De ges också möjlighet att föredra mål med förslag till avgörande.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara svensk medborgare och vid tidpunkten för tjänst­göringens början ha studerat minst sju terminer på juristprogrammet men ännu inte slutfört din utbildning. Det är meriterande att vid tjänstgöringens början ha läst någon fördjupningskurs i förvaltningsprocessrätt, skatterätt, socialförsäkrings­­rätt, socialrätt eller upphandlingsrätt.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2019-06-10
Tidsbegränsad till: 2019-08-02

Ansökan

Ansök senast: 2018-12-21
Referensnummer: HFD 2018-621

Bifoga betygsutdrag från juristprogrammet till din ansökan.

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-10
Sysselsättningsgrad: 8 veckor

Antal platser: 3
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-12-21
Arbetsgivarens referensnummer: HFD 2018-621
Ansök här

Kontakt

Kristina Ulgemo, chefsadministratör
08-561 676 00

Linnea Skarle, administrativ fiskal
08-561 676 03

Rebecca Boavida Åkerman, administrativ fiskal
08-561 676 82


Om Högsta förvaltningsdomstolen