JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten för Nedre Norrland söker två sommarnotarier

Arbetsbeskrivning

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

För att komma i fråga för anställningen ska du studera på juristprogrammet. Vårterminen innan sommaren ska vara minst din sjätte men du ska inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2017. Du ska ha läst straff- och processrätt och ha goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt vara noggrann.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
en sommarnotarie v 26-31 en sommarnotarie v 28-33
Anställningen är tidsbegränsad och omfattar sex veckor

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-24
Arbetsgivarens referensnummer: A645984

Ansök via epost till:
hovratten.nedrenorrland@dom.se

Kontakt

Elisabeth Nordin
Personalhandläggare
060-18 66 02
elisabeth.nordin@dom.se

Risto Stoorhöök (Saco-S)
Hovrättsråd
060-18 68 07
risto.stoorhook@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Hovrätten för Nedre Norrland

Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätterna i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län.

Hovrätten är belägen i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall och har ungefär 40 medarbetare varav cirka hälften är jurister. Domstolen är uppdelad i en dömande avdelning och en administrativ enhet som är gemensam med Kammarrätten i Sundsvall. Den dömande avdelningen leds av en lagman. Vid avdelningen finns också två vice ordförande, åtta hovrättsråd, fem tf. assessorer, fem fiskaler, en beredningsjurist, åtta domstolshandläggare och en registrator.

Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

I Sundsvall med närliggande tätorter bor cirka 110 000 personer. I Sundsvall finns förutom hovrätten och övriga domstolar, universitet och flera statliga verk som samverkar inom ramen för organisationen Myndighetsnätverket. Det finns goda allmänna kommunikationer både till och från Sundsvall.