JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten för Nedre Norrland söker två sommarnotarier

Arbetsuppgifter

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

För att komma i fråga för anställningen ska du studera på juristprogrammet. Vårterminen innan sommaren ska vara minst din sjätte men du ska inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2018. Du ska ha läst straff- och processrätt och ha goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt vara noggrann.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Anställningen är tidsbegränsad och omfattar sex veckor under tiden (sommarnotarie 1) v 26-31 + (sommarnotarie 2) v 28-33. Ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV och betyg över genomförda delar av juristutbildningen. Du ska inte bifoga några andra dokument. Skicka ansökan till Hovrätten för Nedre Norrland med e-post till hovratten.nedrenorrland@dom.se Urvalet kommer att göras under första delen av mars.

Antal platser: 2
Lön: 21.000 kr/mån


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-23
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/0028
Ansök här


Kontakt

Mimmi Hägg
Hovrättsfiskal
060-18 68 37
mimmi.hagg@dom.se

Elisabeth Nordin
Personalhandläggare
060-186602

Risto Stoorhöök (Saco-S)
Hovrättsråd
060-18 68 07
risto.stoorhook@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Hovrätten för Nedre Norrland

Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätterna i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län.

Hovrätten är belägen i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall och har ungefär 40 medarbetare varav cirka hälften är jurister. Domstolen är uppdelad i en dömande avdelning och en administrativ enhet som är gemensam med Kammarrätten i Sundsvall. Den dömande avdelningen leds av enlagman. Vid avdelningen finns också två vice ordförande, åtta hovrättsråd, fem tf. assessorer, femfiskaler, en beredningsjurist, åtta domstolshandläggare och en registrator.

Hovrätten för Nedre Norrland är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och an-svarstagande värdesätts.

I Sundsvall med närliggande tätorter bor cirka 110 000 personer. I Sundsvall finns förutom hovrätten och övriga domstolar, universitet och flera statliga verk som samverkar inom ramen för organisationen Myndighetsnätverket. Det finns goda allmänna kommunikationer både till och från Sundsvall.