JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten för Västra Sverige söker en domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare arbetar du på ett avdelningskansli och deltar i handläggningen av domstolens samtliga måltyper. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att sköta skriftväxling, kalla till förhandlingar samt att expediera domar och beslut. Arbetet är ansvarsfullt med självständigt beslutsfattande i beredningsarbetet. Protokollföring vid huvudförhandling kan också ingå i arbetsuppgifterna.


Kvalifikationer

Du bör ha avslutad gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som domstolshandläggare. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom service eller från annat administrativt arbete inom statlig myndighet är meriterande

Du är en van datoranvändare och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Du är ansvarstagande, noggrann och effektiv samt har ett gott omdöme. Du har god organisationsförmåga och kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Du har också en väl utvecklad samarbetsförmåga och kan medverka till trivseln på arbetsplatsen. Arbetet kräver vidare att du har en känsla för service och kvalitet samt ett förtroendeingivande och professionellt sätt i dina kontakter med parter och allmänhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-01
Arbetsgivarens referensnummer: 2017-0193
Ansök här


Kontakt

Kristin Dahl
Kanslisamordnare
031-701 23 34
0708-26 84 87

Karin Feuk
ST inom Sveriges Domstolar
031-701 23 87


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Hovrätten för Västra Sverige

Hovrätten för Västra Sverige är näst störst av landets sex hovrätter. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Hovrätten har ca 120 medarbetare och är organiserad på fyra dömande avdelningar och en administrativ enhet.

Hovrätten är belägen i anrika lokaler centralt i Göteborg vid Packhusplatsen med närhet till bl.a. Stenpirens Resecentrum.