JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten för Västra Sverige söker tf. hovrättsråd

Arbetsuppgifter

Som tf hovrättsråd kommer du att placeras på en av hovrättens fyra dömande avdelningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att vara ledamot i rätten under huvudförhandlingar, delta i föredragningar, förbereda mål för avgörande samt skriva domar och beslut. Du har även utbildningsansvar för jurister i domarutbildningen. Vi ser gärna att du också är delaktig i arbetet med att utveckla och förbättra verksamheten.

Kvalifikationer 

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Det innebär bl.a. att juridisk skicklighet och erfarenhet är viktiga bedömningsgrunder. Det ställs också höga krav på omdöme, samarbetsförmåga, arbetsförmåga och självständighet. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Du som söker ska ha vilja och förmåga att bidra till att såväl avdelningens som hela hovrättens verksamhet uppfyller högt ställda krav på kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och kunna medverka till trivsel på arbetsplatsen.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning, bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

 

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

 

Om Hovrätten för Västra Sverige

Hovrätten för Västra Sverige är näst störst av landets sex hovrätter. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Domstolen är organiserad på fyra dömande avdelningar och en administrativ enhet. Vid hovrätten arbetar ca 120 personer. Hovrätten har lokaler i centrala Göteborg, men förhandlingar hålls även i Karlstad.

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillsträde enligt överenskommelse. Tidsbegränsad t.o.m. 12 augusti 2020.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 59-2018
Ansök här

Kontakt

Ralf G Larsson, hovrättspresident
031-701 22 62, ralf.g.larsson@dom.se

Anna Samuelsson, adm direktör
031-701 22 61, anna.samuelsson@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden