JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten över Skåne och Blekinge söker domstolshandläggare

Vi söker en eller flera domstolshandläggare!

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare deltar Du i handläggningen av domstolens olika måltyper. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att biträda domare och övrig juristpersonal med att förbereda mål till avgörande, att föra protokoll vid förhandlingar samt att expediera avgjorda mål. Arbetet är mycket omväxlande men innebär också att du måste kunna hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt.

Kvalifikationer

Du har en godkänd treårig, gymnasieutbildning samt goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Högskolestudier, erfarenhet av domstolsarbete eller annat arbete med juridisk anknytning samt kunskaper i språk är meriterande. Vi förutsätter att du är van att arbeta med IT-stöd.

Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete, prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stressiga situationer. Vi har högt ställda krav på ansvarstagande, omdöme och noggrannhet. Du är positiv och har en utpräglad känsla för service samt en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-19
Arbetsgivarens referensnummer: 171-19
Ansök här

Kontakt

Birgitta Grafström
040-355791

Linda Nordvall, ST
040-355761


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Hovrätten över Skåne och Blekinge
Hovrätten över Skåne och Blekinge är en av landets sex hovrätter. Vid hovrätten arbetar cirka 100 medarbetare. Hovrätten är en modern arbetsplats belägen i centrala Malmö i en byggnad vid kanalen på Hovrättstorget. Hovrätten är indelad i tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. I hovrätten arbetar i dag 16 domstolshandläggare. Vår verksamhet kännetecknas av hög kvalitet. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med ett öppet och trivsamt arbetsklimat där delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Vi bedriver ett kontinuerligt och engagerat utvecklingsarbete.