JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten över Skåne och Blekinge söker handläggarchef

Vill du bli vår nya handläggarchef?

Vår nuvarande handläggarchef har sökt sig vidare inom verksamheten och vi söker därför en ersättare.

Arbetsuppgifter

Som handläggarchef representerar du arbetsgivaren och leder, fördelar och följer upp arbetet för domstolshandläggarna på din avdelning. Du har ett tydligt verksamhets- och arbetsgivarfokus och i ditt arbete ingår personal- och arbetsmiljöansvar för fyra domstolshandläggare. Du håller medarbetarsamtal och lönesättande samtal samt är delaktig i introduktion av nya medarbetare. Du ser till att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. Du arbetar aktivt med att utveckla hovrättens verksamhet i stort med fokus på arbetssätt, rutiner och verksamhetsstöd.

Utöver din chefsroll arbetar du operativt som domstolshandläggare. Du biträder domare och övrig juristpersonal med att förbereda mål till avgörande, att föra protokoll vid förhandlingar samt att expediera avgjorda mål. Arbetet är mycket omväxlande. Du måste kunna hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av att motivera, leda och utveckla andra.
Du har lägst en teoretisk  gymnasieutbildning och har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Ytterligare ett krav är att du har erfarenhet av domstolsarbete. Erfarenhet från en arbetsledande funktion kan vara meriterande men din personliga lämplighet för arbetet är avgörande.
Som ledare är du kommunikativ, engagerad och har en god förmåga att organisera och leda en grupp samt att delegera. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, engagemang och prestigelöshet. Du är en trygg person med integritet och gott omdöme.
Du är också drivande och effektiv. Du har lätt för att prioritera och strukturera arbetet för dig själv och andra. Du är lyhörd, smidig och har god självkännedom. I organisationen bidrar du med din samarbetsförmåga och ditt lösningsorienterade sätt att arbeta. Eftersom arbetstempot stundvis är högt måste du dessutom ha god förmåga att hantera stress.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-17
Arbetsgivarens referensnummer: 160-19
Ansök här

Kontakt

Birgitta Grafström
040-355791


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Hovrätten över Skåne och Blekinge
Hovrätten över Skåne och Blekinge är en av landets sex hovrätter. Vid hovrätten arbetar cirka 100 medarbetare. Hovrätten är en modern arbetsplats belägen i centrala Malmö i en byggnad vid kanalen på Hovrättstorget. Hovrätten är indelad i tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. I hovrätten arbetar i dag 16 domstolshandläggare. Vår verksamhet kännetecknas av hög kvalitet. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med ett öppet och trivsamt arbetsklimat där delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Vi bedriver ett kontinuerligt och engagerat utvecklingsarbete.