JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Infrastruktur-/säkerhetsarkitekt

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som infrastruktur-/säkerhetsarkitekt.

Du kommer ta fram kreativa lösnings- och designförslag på säkra system och IT-infrastruktur tillsammans med berörda systemtekniker och systemutvecklare. Du kommer bland annat att leda design och implementation av verksamhetens krav, samt även att vara ett stöd till systemtekniker/utvecklare där även du som arkitekt arbetar praktiskt med utveckling. Du kommer ha ansvar för att se till att Domstolsverkets tekniska arkitektur följs, ta fram och följa upp standarder och riktlinjer inom arkitekturområdet, medverka i förstudier och utvärderingar av nya tekniker. I våra upphandlingar kommer du även ha en viktig roll för att se till att kravspecifikationer harmoniserar med övergripande plan för IT-miljön.

Ett stöd i detta arbete är vår arkitekturgrupp som du blir en viktig del i. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med goda möjligheter till kompetensutveckling.


Kvalifikationer

Du har erfarenhet av arbete som infrastruktur-/säkerhetsarkitekt eller flera års bred erfarenhet inom IT-infrastruktur som t.ex. systemtekniker.

Du har en bred kunskap om IT-infrastruktur, tjänstebaserad arkitektur och en god förmåga att se helhetsperspektivet i våra lösningar. Dessutom bör du ha god erfarenhet kring utveckling/design av säkerhetslösningar. Det är en fördel om du är van att arbeta i modelleringsverktyget Enterprise Architect.

Du har erfarenhet av ITIL och agila metoder. Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta i en större driftmiljö, molntjänster och DevOps.

Du har IT-utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt och gärna certifiering.

Som person är du noggrann, målinriktad, serviceinriktad och tar gärna egna initiativ. Du har ledaregenskaper och lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

Självklart står du bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Arbetsgivarens referensnummer: 1346-2017
Ansök här


Kontakt

Per Lehto
Enhetschef för IT-samordning
0708-35 96 54

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Varmt välkommen till öppet hus den 17/8 kl. 16-18. Då får du mer information om jobbet, möjlighet att se våra nya moderna lokaler och du får chansen att träffa både medarbetare och chefer.

Placeringsort Jönköping

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar som omfattar ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder där cirka 6 800 personer arbetar. Inom Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i centrala Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!