JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Jönköpings tingsrätt söker en chefsrådman

Arbetsuppgifter

Som chefsrådman är du chef för en av tingsrättens dömande avdelningar och direkt chef för ca 20 medarbetare, ordinarie domare, fiskaler, domstolshandläggare och notarier. Du ansvarar som chefsrådman för verksamheten på avdelningen och har personal- och arbetsmiljöansvar för samtliga medarbetare på den. Till stöd i arbetet att leda avdelningen har du en samordnande domstolshandläggare som arbetsleder domstolshandläggarna på avdelningen. Chefsrådmannen ingår i tingsrättens ledningsgrupp. I den uppgiften ligger att på ett ansvarfullt, engagerat och drivande sätt ta ansvar för hela tingsrättens verksamhet.

Som chefsrådman deltar du i den dömande verksamheten. Du förväntas också vara en drivande kraft i tingsrättens kontinuerliga arbete med att utveckla verksamheten.


Kvalifikationer m.m.

Vi söker dig som svarar upp mot mycket höga krav på yrkesskicklighet, effektivitet och samarbetsförmåga. Som ledare är du bra på att engagera och motivera dina medarbetare och att skapa en arbetsmiljö som uppmuntrar till delaktighet och som gör att dina medarbetare utvecklas och trivs. Du har ett kommunikativt ledarskap, en helhetssyn på verksamheten och en administrativ förmåga. Som chefsrådman förväntas du följa förändringar i omvärlden och inom organisationen. Du har ett intresse och en förmåga att leda och utveckla verksamheten så att den håller en hög kvalitet, är effektiv och kan möta de krav som ställs på den.  

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Om Jönköpings tingsrätt

Jönköpings tingsrätt har ca 50 medarbetare och är indelad i två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. De dömande avdelningarna leds av chefsrådmän. Tingsrätten bedriver ett kontinuerligt arbete med att utveckla verksamheten så att den svarar upp mot de krav som ställs på den. Som medarbetare ges du stora möjligheter att delta i utvecklingsarbetet. Verksamheten bedrivs i moderna och vackra lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.

Tingsrätten har gemensam administration och ledning med Hyres- och arrendenämnden i Jönköping.

Övriga upplysningar

Tillsättningen gäller under förutsättning att nuvarande befattningshavare erhåller annan anställning.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Läs mer

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-03
Arbetsgivarens referensnummer: 8-2019
Ansök här

Kontakt

Karin Nacke, lagman,
036-15 67 01, 070-320 42 85

Helen Yngwe, chefsrådman,
036-15 67 54

Lisa Wilander (Saco-S), fiskal,
036-15 67 47


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.