JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Jönköpings tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Jönköpings tingsrätt utökar med ytterligare en rådman. Som rådman på Jönköpings tingsrätt arbetar du på en av tingsrättens två dömande avdelningar med brott-, tvistemål, konkurser och ärenden. Respektive avdelning leds av en chefsrådman och har ca 20 medarbetare; rådmän, fiskaler, domstolshandläggare och notarier. Du kommer också att vara handledare för yngre jurister och stötta dem i deras utveckling.

Tingsrätten arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla verksamheten och har för det väl utvecklade arbetsformer. Som rådman hos oss kommer du kunna delta i vårt utvecklingsarbete och bidra till att vår verksamhet ständigt blir lite bättre.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Förutom att du ska vara en skicklig jurist ska du också svara upp mot högt ställda krav på omdöme, samarbetsförmåga, arbetsförmåga och självständighet. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Du är drivande och engagerande som person och har intresse för att utveckla och förbättra verksamheten så att den svarar upp mot de höga krav på kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna som ställs på den. En väl utvecklad förmåga att samarbeta med andra och att se till hela tingsrättens uppdrag är också viktigt.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bland annat inom ramen för Domstolsakademin.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Om Jönköpings tingsrätt och Jönköping

Jönköpings tingsrätt har omkring 50 medarbetare som är indelade i två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Tingsrätten har f.n. åtta ordinarie domare och fyra fiskaler. De dömande avdelningarna leds av chefsrådmän och varje avdelning omfattar ca 20 medarbetare. Tingsrätten har engagerade medarbetare som deltar aktivt i utvecklings- och kvalitetsarbete. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.

Jönköping är Sveriges tionde största kommun med närmare 140 000 invånare. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Läs mer

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-02
Arbetsgivarens referensnummer: 71-2018
Ansök här

Kontakt

Karin Nacke, lagman
070-320 42 85, 036-15 53 18, karin.nacke@dom.se

Lisa Wilander, fiskal (Saco-S)
036-15 67 47, lisa.wilander@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden