JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Jurist med specialkunskaper i socialförsäkringsrätt

Arbetsbeskrivning

Kammarrätten söker en eller flera föredragande jurister med specialkunskaper inom socialförsäkringsområdet. Anställningen innebär renodlade och kvalificerade arbetsuppgifter med stora möjligheter till fördjupning och utveckling. Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen i domstolen. Du svarar självständigt för att bereda och föredra mål, vilket kräver stort ansvarstagande och effektivitet.

Som föredragande jurist i Sveriges domstolar kommer du att erbjudas goda möjligheter till fortbildning, bl.a. inom Domstolsakademin.


Kvalifikationer

Du som söker ska vara jur.kand. eller ha juristexamen. Det är en fördel om du är notariemeriterad. Dessutom ska du ha flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete t.ex. i domstol eller vid förvaltningsmyndighet.

Vi vill ha engagerade medarbetare med stor drivkraft som ser det som en förmån att få arbeta i domstol. Språket är vårt viktigaste arbetsredskap. Därför är det viktigt att du uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift. Du måste också vara pedagogisk och har självfallet en mycket god samarbetsförmåga.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Som föredragande jurist är du tillsvidareanställd med sex månaders provtjänstgöring.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Kammarrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-27
Arbetsgivarens referensnummer: 219/17
Ansök här


Kontakt

Linda Widenström
Administrativ jurist
031-732 74 40
linda.widenstrom@dom.se

Sonja Huldén (Saco-S)
Kammarrättsråd
031-732 75 74
sonja.hulden@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Kammarrätten i Göteborg

Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet.

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har ca 120 anställda, varav ungefär 85 är jurister. Av dessa är drygt 30 ordinarie domare.

Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. De vanligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen samt olika mål som avser tvång mot person.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet och trivsamt. Verksamheten präglas av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda. För mer information om kammarrätten, se vår hemsida

www.kammarratten.goteborg.se