JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Jurister

Arbetsbeskrivning

Vill du få erfarenhet av att arbeta på en domstol? Är du intresserad av att jobba på förvaltningsrätten? Då kan det här vara något för dig! Arbetet påminner i stora delar om arbetet som föredragande jurist, vilket är ett arbete som i regel endast erfarna jurister kommer i fråga för. Som jurist kommer du få utföra ett kvalificerat juridiskt arbete som bland annat består i att bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande och utarbeta förslag till domar och beslut. Du kommer främst att handlägga enklare mål där du kommer ha chansen att utveckla dina förmågor att identifiera och analysera juridiska problem och att uttrycka dig i tal och skrift.


Kvalifikationer

För att komma i fråga för tjänsten ska du med goda resultat ha tagit din juristexamen eller komma att ta denna senast i början på 2018. Som person har du förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Ett mycket gott omdöme, hög ansvarskänsla och stor förmåga att arbeta självständigt är nödvändiga egenskaper för att lyckas i rollen. Du har tydligt målfokus och du är både effektiv och noggrann i ditt arbete. Du trivs med rutinbaserade uppgifter och du har förmågan att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Har du erfarenhet av de målområden vi arbetar med på domstolen är det särskilt meriterande.

Dina personliga egenskaper är avgörande i rekryteringen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde sker i början på februari och i början på mars.
Tidsbegränsad anställning på 11,5 månad.

Antal platser: En eller flera
Lön: Efter överenskommelse.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-12-03
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2017/1089
Ansök här


Kontakt

Frida Augustin
HR-specialist
031-732 71 51
frida.augustin@dom.se

Ida Ekervall
Hr-assistent
031-732 71 29
ida.ekervall@dom.se

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10

Kristina Veress Hagmar
Föredragande jurist, SACO-S
031-732 72 65


Övrigt

Du söker genom att registrera din meritförteckning, dina betyg och ditt personliga brev i systemet. Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som tidsbegränsad jurist och varför du tror att du skulle passa bra i den rollen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.

Digitala tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen.

Förvaltningsrätten är en arbetsplats som eftersträvar mångfald bland medarbetarna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Med anledning av en fortsatt stor inströmning av migrationsmål rekryterar vi jurister till domstolen för arbete under en begränsad period.

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten ligger mitt i Göteborg och har ca 350 medarbetare. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat.

Förvaltningsrätten handlägger ca 500 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är migrationsmål, skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål och mål om offentlig upphandling. Därutöver finns exempelvis mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.